Historie & Nu

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wat kunnen we voor u betekenen?

Historie

Pleijsier Bouw kent een rijke geschiedenis. Een geschiedenis van ruim 100 jaar waarin Pleijsier is uitgegroeid tot een naam van formaat. 

Een bouwer met een sterke specialisatie in utiliteitsbouw en een bouwer met een eigentijdse aanpak. De diverse kwaliteitskeurmerken en duurzaamheidscertificaten vormen daarvan een belangrijk bewijs.

1903

Oprichting door
Jan Mol sr

1958

Overname door Willem Pleijsier

1990

Overname J.H. Nieboer in Nijkerk

1999

Overname Gerards-Timmer Bouw in Harderwijk

1999

Naamsverandering vestigingen in Pleijsier Bouw

2007

Deelname in Pleijsier Bouw en Onderhoud

Eerste opdracht in 1903

Op 3 maart 1903 wint Jan Mol uit Genemuiden als laagste inschrijver de aanbesteding van het havenvernieuwingsproject in Elburg. Dat moment vormt het begin van een nieuwe onderneming. Aannemersbedrijf Jan Mol is in deze periode vooral gericht op de civieltechnisch bouw, met zo nu en dan een klus in de burger- en utiliteitsbouw tussendoor. De onderneming heeft een groot werkgebied, dat zich uitstrekt van de Zuiderzeekust (later de Zuiderzeepolders) tot Noordwest Overijssel en Twente. 

De naam Pleijsier doet zijn intrede in het bedrijf

In 1939 trekt oprichter Jan Mol sr. zich terug als eigenaar. Het bedrijf wordt vanaf dat moment voortgezet onder de naam J. en T. Mol door zoon Jan en neef Teunis Mol. Net na de tweede wereldoorlog komt de naam Pleijsier in beeld. Het is Willem Pleijsier, en later ook zijn vader Jochem Pleijsier, die zijn intrede doet als timmerman in het bedrijf. Dat leidt in 1958 uiteindelijk tot een overname, waarbij Willem Pleijsier en Teunis Mol onder de naam “Mol en Pleijsier” verdergaan.

Van vader op zoon

In 1963 komt Willems zoon Henk Pleijsier in dienst van het bedrijf. Hij neemt in 1973 de leiding over. Vanaf dat moment richt het bedrijf zich steeds meer op utiliteitsbouw en ontstaan er veel nieuwe relaties. Langzaamaan verandert de focus van het bedrijf. Dit wordt het duidelijkst zichtbaar in de jaren ’80 en beginjaren ’90, waarin de civieltechnische werkzaamheden steeds meer plaatsmaken voor utiliteitsbouw.

Pleijsier Bouw nu

Pleijsier Bouw is een familiebedrijf in hart en nieren. Nuchter, betrokken en vooruitstrevend. Met evenveel passie voor grote als kleine projecten. Aangevuld met het meedenkend vermogen van een ervaren bouwer.

Nuchter, betrokken en
vooruitstrevend

Pleijsier Bouw is een familiebedrijf met ruim 100 jaar historie. Dat feit in combinatie met onze roots in het Noordoosten van het land zorgen voor een unieke basis. Wat dat oplevert? Heldere communicatie, transparantie en de zekerheid dat u krijgt wat we beloofd hebben binnen de afgesproken tijd.

“Dat feit in combinatie met onze roots in het Noordoosten van het land zorgen voor een unieke basis.”

En juist onze eigentijdse visie zorgt ervoor dat we dit kunnen blijven waarborgen. Met behulp van automatisering bijvoorbeeld. Zo beschikken onze medewerkers binnen no-time over alle bouw- en procesinformatie die ze nodig hebben. Een gestroomlijnd bouwproces gegarandeerd.

Kleine en grote projecten, ver weg en dichtbij

Onze filosofie slaat breed aan. Dat uit zich in de realisatie van kleine en grote projecten. Zowel in de randstad, als de gebieden rondom onze locaties in Nijkerk en Genemuiden. Daarom noemen wij onszelf een landelijk opererend bouwbedrijf van middelgroot formaat. Een bouwbedrijf dat zich specifiek richt op “Utiliteitsbouw”. Dat betekent dat we ons dagelijks bezighouden met de bouw van distributiecentra, kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, megastores, appartementen en hotels. Daarnaast zijn we ook zeer bedreven in het uitvoeren van herbestemmingsplannen en renovatieprojecten. Benieuwd naar ons werk? Op onze referentiepagina geven we u graag een impressie!

Onderscheidend door meedenken

Dankzij onze jarenlange ervaring beschikken wij over een enorme kennis van het bouwproces. Die kennis willen we graag met u delen. Dat doen we door met u mee te denken over lastige bouwvraagstukken en door u een goed onderbouwd advies te geven. Indien nodig ondersteunen wij u zelfs bij uw huisvestings- of financieringsvraagstuk. En die ondersteuning kan al beginnen vanaf het allereerste ontwerp. “Bouwen is meedenken” noemen we dat bij Pleijsier Bouw.