29 juni 2018

Met 40 underlayment platen kan Gered Gereedschap Nijkerk weer prima vooruit

“Zo’n anderhalf jaar geleden hadden wij al eens – dat was toen voor de Uitdaging, een goede doeleninitiatief hier in Nijkerk – een lading mulitiplex gekregen van Pleijsier Bouw. Dus toen onlangs onze werkplaatschef met de mededeling kwam dat we bijna door ons hout waren, heb ik maar weer de stoute schoenen aangetrokken en per mail bij Pleijsier Bouw aangeklopt. Met succes, want er zijn inmiddels maar liefst 40, 18 mm dikke underlayment platen onze kant opgekomen. Let wel, nieuwkwaliteit.”

Gereedschap een tweede kans
Het enthousiasme is duidelijk hoorbaar in de stem van Karel Schirmer, secretaris van de stichting Gered Gereedschap Nijkerk (GGN). GGN maakt deel uit van een landelijk netwerk van zo’n 30 soortgelijke stichtingen, lees werkplaatsen. Daar zijn in totaal om en nabij 300 vrijwilligers druk met – de naam zegt het al – het redden van, het een tweede kans geven aan in ons land afgedankt gereedschap. Om het weer perfect te kunnen inzetten op tal van projecten, met name in Afrika.
Uiterst nuttig
Karel Schimmer weer: “Met het hout dat wij nu van Pleijsier Bouw hebben gekregen, kunnen we weer een hele tijd vooruit. We maken er bijvoorbeeld kisten van om ons gereedschap in te vervoeren. Eerst van hier naar ons centrale verzamelpunt in Gouda. Van daar gaat het in zeecontainers naar Rotterdam. En dan per schip op naar Afrika. Om daar weer uiterst nuttig te kunnen zijn. Mede dankzij Pleijsier Bouw dus.”
Oog voor anderen
Maatschappelijk verantwoord ondernemen maakt een belangrijk deel uit van de bedrijfsvoering van Pleijsier Bouw. Niet omdat het moet, maar omdat wij dat zelf belangrijk vinden. Noem het een stukje rentmeesterschap, noem het respectvol omgaan met mens en natuur. Met de kennis van nu mag een serieus MVO beleid volgens ons simpelweg niet ontbreken. Bij Pleijsier Bouw uit zich dat op verschillende manieren!

Meer berichten