Bouwen is BIMmen

Ontdek meer

Over Pleijsier Bouw

Heb je een vraag? 

Ontdek meer

Over Pleijsier Bouw

Heb je een vraag? 

Duurzaamheid voorop

BIM; het is een term die niet meer is weg te denken in het bouwlandschap. Sterker nog: BIM is de toekomst.

BIM in een notendop

BIM staat voor Building Information Model. In de bouwwereld is dit meestal een 3D-model van een gebouw waaraan allerlei belangrijke informatie wordt gekoppeld. Je ziet dus niet alleen een 3D-tekening, maar krijgt meteen meer informatie over de materiaalsoort, de eigenschappen en de afmetingen van de verschillende elementen in deze tekening. Ook kun je de dikte en het volume van een vloer achterhalen en de voortgang van het bouwproces van A tot Z volgen. Daarnaast is BIM bijzonder praktisch tijdens de exploitatiefase van een gebouw.

Waarom gebruiken wij BIM?

Met behulp van BIM kunnen we makkelijker communiceren en samenwerken met onze bouwpartners en opdrachtgevers. Alle informatie is op één plek te vinden, zodat iedereen erbij kan. Met BIM bouwen we een gebouw als het ware twee keer; eerst virtueel en vervolgens fysiek. Is virtueel alles in orde? Dan starten we met het echte bouwproces. Zo besparen we tijd en kosten én garanderen we de beste kwaliteit. De voordelen van BIM zijn niet alleen van waarde in de plannings- en bouwfase, maar ook daarna. Denk bijvoorbeeld aan de exploitatiefase, waarin het beheer en onderhoud van een gebouw plaatsvindt.

“Met BIM bouwen we een gebouw als het ware twee keer; eerst virtueel en vervolgens fysiek. Is virtueel alles in orde? Dan starten we met het echte bouwproces. Zo besparen we tijd en kosten én garanderen we de beste kwaliteit.”

  – Robert Pleijsier

Samen sneller

BIMmen is samenwerken.

BIM is voor ons dé manier om concreet invulling te geven aan ons motto ‘Bouwen is samenwerken’. Dankzij BIM wordt die samenwerking alleen maar makkelijker, efficiënter en krachtiger. We hebben invloed op het ontwerp, kunnen gericht naar oplossingen zoeken, meedenken en snel schakelen. Visualisaties maken gaat bijvoorbeeld veel sneller en beslissingen nemen ook. Dat helpt ons om opdrachtgevers nóg beter van dienst te zijn en de gewenste resultaten te leveren.

Bouwen is BIMmen

Met behulp van BIM zorgen we voor eenduidige informatie, inzicht en overzicht.

Een aantal jaar geleden hebben we de eerste stappen gezet door verschillende processen te digitaliseren en te automatiseren. In die zin is BIM dus ook geen 3D-geometrisch model, maar echt een proces.

Het raakt alle onderdelen binnen ons bedrijf en verandert de manier van denken en doen. Intern volgen we diverse opleidingen, trainingen en cursussen om BIM verder te integreren in onze werkwijze.

Uiteindelijk levert BIM veel concrete voordelen op

01.

Meer ‘gevoel’ bij het gebouw creëren
02.

Beheersen van risico’s en problemen vroegtijdig ontdekken
03.

Snellere besluitvorming
04.

Snellere gegevensuitwisseling

05.

Faalkosten reduceren
06.

Efficiënter werken

07.

Tijdsbesparing
08.

Betere afstemming op de bouwplaats
09.

Hogere klantwaarde
10.

Duurzaam archiveren

OpenBIM

Bij Pleijsier Bouw werken we met OpenBIM. Dit is een universele benadering voor het ontwerp, de realisatie en exploitatie van gebouwen, op basis van open softwarestandaarden en workflows. OpenBIM zorgt ervoor dat verschillende soorten software met elkaar kunnen communiceren. Dat is heel praktisch omdat niet iedereen in het ontwerp- en bouwproces over dezelfde programma’s beschikt. Dankzij OpenBIM kunnen de betrokken partijen zelf kiezen met welke software ze willen werken, zonder dat de informatie-uitwisseling in het gedrang komt. Beschikken ze wél over dezelfde software? Ook dan biedt OpenBIM voordelen; de data blijft altijd voor iedereen toegankelijk, ook als de licentie voor de oorspronkelijke software is verlopen.

Onze duurzame projecten

Vragen over BIM? Vul de gegevens in en wij nemen contact met u op.

 

We proberen zo spoedig mogelijk contact met u op te nemen.