Duurzaamheid

Ontdek meer

Over Pleijsier Bouw

Heb je een vraag? 

Ontdek meer

Over Pleijsier Bouw

Heb je een vraag? 

Duurzaamheid voorop

Pleijsier Bouw zet maatstaf voor duurzame bouw.

In een tijd waarin duurzaamheid steeds meer een rode draad in het leven gaat vormen, is het een van de belangrijkste pijlers van Pleijsier Bouw. Daarbij denken wij niet alleen aan het milieu en de impact van het bouwen daarop, maar ook aan het welzijn van de mens. Een mooi voorbeeld van ons streven naar een duurzame toekomst en bouw is het nieuwe kantoorpand in Nijkerk. Een project waarmee Pleijsier Bouw samen met Borghese Real Estate drie prestigieuze certificeringen heeft binnengehaald. Het op 11 april 2019 feestelijk geopende pand is voorzien van de WELL Gold Certificering. Deze leidende certificeringstandaard is specifiek gericht op gezondheid en welzijn van werknemers.

Ook behaalde het gebouw de BREEAM-NL Outstanding duurzaamheidscertificering. Dit is de hoogst mogelijk certificering die haalbaar is in de duurzaamheidscategorie. Tenslotte voldoet het pand bijna aan de Europese doelstelling voor zero energy buildings in 2050. Het nieuwe kantoor heeft hiermee een primeur in Nederland. Maar daarmee zijn wij nog niet klaar. Ons streven is om in de toekomst al onze projecten op te leveren met de hoogst mogelijke duurzaamheidsfactor en de daarbij behorende certificeringen. Zo draagt Pleijsier Bouw een steentje bij aan een duurzame toekomst en samenleving.

“Met z’n allen werken we hier al jaren hard aan het realiseren van gezonde en duurzame werkplekken in Nederland. Natuurlijk zijn we erg trots dat we deze mijlpaal hebben mogen bereiken met dit kantoor. Wat ons betreft is hiermee de nieuwe standaard gezet in het realiseren van wat wij noemen de vitale werkomgeving.”

  – Robert Pleijsier

Bewuste bouwer

Pleijsier Bouw is een Bewuste bouwer.

Pleijsier Bouw is een Bewuste Bouwer. Wat dat inhoudt? “Bewuste Bouwers” is een gedragscode voor bouwplaatsen die door Stichting Bewuste Bouwers wordt uitgegeven. Stichting Bewuste Bouwers beoordeelt bouwplaatsen op een aantal criteria die allemaal verband houden met ´Bewust Bouwen´ in de breedste zin van het woord. Deze gedragscode is gebaseerd op vijf pijlers, namelijk: omgeving, veilig, vakmensen, milieu en verzorgd. Meer over deze gedragscode kunt u lezen op: www.bewustebouwers.nl.

Mens als uitgangspunt

De familiebedrijven ontwikkelen werk- en leefomgevingen volgens de filosofie dat het welzijn en de gezondheid van de gebruikers van het pand als vertrekpunt dienen.

Borghese en Pleijsier Bouw hadden twintig jaar geleden al de visie dat de meest waardevolle en onderscheidende factor in organisaties nog altijd de mens is. De vitaliteit van medewerkers bepaalt in deze visie één-op-één het resultaat van een organisatie. Vanuit deze visie is altijd ontwikkeld en gebouwd. De behaalde keurmerken zijn daarbij een mooie opsteker, maar geen doel op zichzelf. Pleijsier ziet met het behalen van de certificering het kantoorpand als een vlaggenschip van de bedrijven: 

“Door intensief samen te werken en door veel aandacht te besteden aan de wensen en eisen van de gebruikers anno 2019, hebben we dit pand kunnen realiseren. De keurmerken zijn een geweldige bekroning van alle inspanningen, maar uiteindelijk gaat het om de mensen die hier werken. Een gecertificeerd sedumdak heeft namelijk weinig waarde als daaronder een hoog ziekteverzuim heerst.”

WELL Gold en BREEAM-NL

De behaalde Gold certificering van de WELL Building Standard is onderdeel van het eerste en enige certificeringsysteem voor het creëren en controleren van een werkomgeving die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers.

WELL stelt hoge eisen aan de volgende gebouwaspecten: lucht- en waterkwaliteit, gezonde voeding, verlichting, werkcomfort en het welbevinden van de gebruikers van het pand. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland het leidende keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. De BREEAM rating kent waarden van Pass tot Outstanding, de laatste is de hoogst mogelijke rating.

Gezonde en duurzame elementen

Het nieuwe pand kent een uitgebreid palet aan onderdelen die de duurzaamheid en het welzijn positief beïnvloeden.

01.

Energie wordt duurzaam in eigen huis opgewekt met een elektrische warmtepomp, PV-panelen en ingebouwde windturbines; er is geen gasverbruik

02.

De verlichting werkt op aanwezigheidsdetectie en hoeveelheid daglicht, zodat er geen energie wordt verspild

03.

Hoge isolatiewaarden (Rc 8 en 6 voor het dak en 4,5 voor de gevels)

04.

De gevels en daken zijn bedekt met groen

05.

Begrenzers beperken het watergebruik en regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor de spoeling van toiletten

06.

De bouwelementen zijn duurzaam én vervangbaar

01.

Erkend leerbedrijf

02.

Bewuste Bouwers

03.

VCA Certificaat

04.

ISO 9001

05.

ISO 14001

06.

BREEAM

Onze projecten

Bekijk hier onze projecten.