Historie

Wat kunnen we voor u betekenen?

Wat kunnen we voor u betekenen?

Historie

Pleijsier Bouw kent een rijke geschiedenis. Een geschiedenis van ruim 120 jaar waarin Pleijsier is uitgegroeid tot een naam van formaat. 

Een bouwer met een sterke specialisatie in utiliteitsbouw en een bouwer met een eigentijdse aanpak. De diverse kwaliteitskeurmerken en duurzaamheidscertificaten vormen daarvan een belangrijk bewijs.

1903

Oprichting door
Jan Mol sr

1958

Overname door Willem Pleijsier

1990

Overname J.H. Nieboer in Nijkerk

1997

Deelname door Winno Pleijsier

1999

Overname Gerards-Timmer Bouw in Harderwijk

1999

Naamsverandering vestigingen in Pleijsier Bouw

2007

Deelname in Pleijsier Bouw en Onderhoud

2021

Broers Robert en Winno runnen het bedrijf

Eerste opdracht in 1903

Op 3 maart 1903 wint Jan Mol uit Genemuiden als laagste inschrijver de aanbesteding van het havenvernieuwingsproject in Elburg. Dat moment vormt het begin van een nieuwe onderneming. Aannemersbedrijf Jan Mol is in deze periode vooral gericht op de civieltechnisch bouw, met zo nu en dan een klus in de burger- en utiliteitsbouw tussendoor. De onderneming heeft een groot werkgebied, dat zich uitstrekt van de Zuiderzeekust (later de Zuiderzeepolders) tot Noordwest Overijssel en Twente. 

De naam Pleijsier doet zijn intrede in het bedrijf

In 1939 trekt oprichter Jan Mol sr. zich terug als eigenaar. Het bedrijf wordt vanaf dat moment voortgezet onder de naam J. en T. Mol door zoon Jan en neef Teunis Mol. Net na de tweede wereldoorlog komt de naam Pleijsier in beeld. Het is Willem Pleijsier, en later ook zijn vader Jochem Pleijsier, die zijn intrede doet als timmerman in het bedrijf. Dat leidt in 1958 uiteindelijk tot een overname, waarbij Willem Pleijsier en Teunis Mol onder de naam “Mol en Pleijsier” verdergaan.

Van vader op zoon

In 1963 komt Willems zoon Henk Pleijsier in dienst van het bedrijf. Hij neemt in 1973 de leiding over. Vanaf dat moment richt het bedrijf zich steeds meer op utiliteitsbouw en ontstaan er veel nieuwe relaties. Langzaamaan verandert de focus van het bedrijf. Dit wordt het duidelijkst zichtbaar in de jaren ’80 en beginjaren ’90, waarin de civieltechnische werkzaamheden steeds meer plaatsmaken voor utiliteitsbouw.