9 september 2020

BREEAM-NL Excellent oplevercertificaat voor nhow Amsterdam RAI Hotel

breeam

Het nhow Amsterdam RAI Hotel heeft een vier sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie oplevercertificaat ontvangen (BREEAM-NL Excellent). Het iconische pand is niet alleen een opvallende verschijning in de skyline, maar op bepaalde facetten ook nog eens bijzonder duurzaam.

Het iconische hotel langs de A10 is 91 meter hoog met maar liefst 650 kamers en biedt ruimte voor 200 auto’s. Het hotel ontving eerder al een BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. De duurzame doelstellingen zijn nu ook behaald in de vorm van een oplevercertificaat.

De materialen die zijn toegepast zijn vooraf gecontroleerd op gezondheid en hebben geen vluchtige organische verbindingen. Daarmee is de afwerking in alle hotelkamers, waar men verblijft, gebaseerd op ‘gezonde’ materialen. Ook zijn er energiezuinige liften en roltrappen toegepast die gunstig zijn voor het energieverbruik en de milieu-impact. Voor land en ecologie is nagedacht door middel van het toepassen van vleermuiskasten in de gevel en een insectenhotel op het terrein, dat is ingericht met veel groen zoals planten, struiken en bomen voor mens en dier.

100 procent score op Afval

Gedurende de bouw werd er hoog gescoord op de categorie afval, met een eindscore van 100%. Dit houdt in dat de punten binnen deze categorie zijn behaald door het scheiden van het afval op de bouw en er sprake was van een goed georganiseerde een duurzame bouwplaats.

Veel punten in de categorie Management

In de categorie Management werden 15 van de 16 punten behaald. De duurzame bouwplaats met een lage milieu-impact droeg hieraan bij: er is veel rekening gehouden met de omgeving en omwonenden. Daarnaast speelt in de categorie Management een soepele overdracht van het gebouw naar gebouwgebruiker een belangrijke rol. Ook hier is veel tijd en energie in gestoken. Zo is er een gebruikershandleiding van het gebouw geschreven en hebben de gebouwgebruikers de mogelijkheid gehad om mee te kijken bij een bouwvergadering. Het alomvattende doel hiervan is de kennisoverdracht van Pleijsier Bouw.

Meer berichten