28 juli 2022

Hier hebben we eindelijk eens lekker de ruimte!

In januari startte Pleijsier Bouw in Assen-Zuid met de bouw van een nieuwe fabriek voor M&G Group. Een veelzijdig project dat zich kenmerkt door een enorme hoeveelheid installatiewerk. Maar dat is volgens collega Rick Noorman niet het enige unieke aan deze klus…

Ruim opgezet en makkelijk bereikbaar

Wat dit project nog meer zo bijzonder maakt voor de bouwers van Pleijsier Bouw? “Dat we hier eindelijk eens lekker de ruimte hebben!” vertelt uitvoerder Rick Noorman enthousiast. Met 18 minuten reistijd is het voor hem bovendien bijna een thuiswedstrijd te noemen. “De fabriek wordt gebouwd op een gloednieuw en uitgestrekt bedrijventerrein, strák langs de snelweg de A28. De locatie is ruim opgezet en heel makkelijk te bereiken.”

Een hal vól machines

Eindgebruiker M&G Group is ontwikkelaar en leverancier van rookgasafvoer- en ventilatiesystemen. Het bedrijf laat op deze nieuwe locatie een ultramoderne fabriek bouwen met een omvang van 40.000 m2. “In de hal komen straks zo’n 300 machines te staan”, licht Rick toe. “Je kunt je wel voorstellen hoeveel installatiewerk erbij komt kijken om zoveel machines draaiend te krijgen.”

Work in progress

Een flinke klus, waar het team de rest van het jaar nog volop werk aan heeft. Maar het afgelopen half jaar is er ook al veel werk verzet volgens Rick. “De hal staat volledig en het dak ligt er voor ongeveer 85 procent op.” Ondertussen wordt er binnen ook hard gewerkt aan de inbouw van de kantoren en het storten van de vloeren. Dat laatste gebeurt in vijftien fases. “We willen proberen om dit voor de bouwvak klaar te hebben”, besluit Rick. Of dat gaat lukken? “We doen in ieder geval ons uiterste best!”

Meer berichten