23 januari 2017

‘Juist onze flexibiliteit biedt de bewoners alle vrijheid’ – Amsterdam RIV//

Amsterdam RIV//

Het resultaat: geen appartement, variërend in grootte tussen ruwweg 54 en 165 vierkante meter, op elk van de zeven verdiepingen die Amsterdam RIV// telt is gelijk!

Als het in het tweede kwartaal van 2017 wordt opgeleverd, is er ruim anderhalf jaar aan gewerkt, aan Amsterdam RIV//. Dan kan projectcoördinator Remco Muller terugzien op weer een geslaagd project. “Geslaagd, zeker! Maar tegelijk ook uitdagend. Want naast een complexe gevel buitenom, kregen kopers de kans om, tot zo laat als redelijkerwijs maar mogelijk was, wijzigingen in de indeling van hun appartementen door te geven.”

Amsterdam Rivierenbuurt

Amsterdam RIV// is een verwijzing naar de aangrenzende Amsterdam Rivierenbuurt. Sterker nog, het ligt aan het water, Amsterdam RIV//. In het groen. Op een steenworp van alle gemakken, alle gezelligheid en al het genieten van De Pijp en Amsterdam Zuid. Station RAI en de ringweg A10 vlakbij. Schiphol op amper een kwartiertje rijden.

Luxe segment

Groots wonen in ongewoon zuid. Zo etaleert Amsterdam RIV// zich in de verkoopbrochure. Met succes, want de 44 koopappartementen zijn nu al allemaal verkocht. De 23 huurappartementen zijn ook zeer gewild. Remco Muller: “Dat verbaast mij niets. We hebben het hier wel over appartementen in het luxe segment en dus met een in alle opzichten kwalitatief hoog afwerkingsniveau op een pracht locatie in Amsterdam.”

Eén en al vrijheid met Amsterdam RIV//

Terug naar de bouw, met name naar de 44 koopappartementen. Waarvan de kopers tot in een heel laat stadium wijzigingen in de indeling konden en mochten doorgeven. Remco Muller: ’’Van die mogelijkheid is dan ook heel erg gretig gebruik gemaakt. Behoudens natuurlijk de draagmuren en de buitenkant was het eigenlijk één en al vrijheid. Alles kon op de schop en – dat was leuk om te zien – voor sommige kopers was niets maar dan ook niets te gek om aan te passen. Tot en met vier weken voor de ruwbouw aan toe. Bij de afbouw was die termijn zo mogelijk nog korter.’’
Waar het toe geleid heeft, laten de plattegronden van de appartementen heel duidelijk zien. Geen appartement, variërend in grootte tussen ruwweg 54 en 165 vierkante meter, op elk van de zeven verdiepingen die Amsterdam RIV// telt is gelijk.

Veel flexibiliteit

Wat al die variatie vraagt van de bouwer, laat zich makkelijk raden: een hoge mate van flexibiliteit. Remco Muller: ‘’Juist die flexibiliteit is één van de kenmerken van hoe wij, van hoe Pleijsier te werk gaat. Dat vergt veel overleg, werken langs korte lijnen en snel, zeg maar gerust heel snel schakelen. En natuurlijk niet onbuigzaam vasthouden aan vaste procedures of star omgaan met meerwerk. Alles reëel en nuchter bekijken, daar gaat het om. En zo werken wij dan ook. Tot volle tevredenheid. Van alle betrokkenen. Bij elk project. En dus ook bij Amsterdam RIV//.”
Bekijk het gehele project.

Meer berichten