26 april 2019

Nieuw geopend kantoor Borghese Real Estate en Pleijsier Bouw krijgt meervoudige internationale erkenning

Met de opening van hun nieuwe kantoorpand in Nijkerk hebben Borghese Real Estate en Pleijsier Bouw drie prestigieuze certificeringen binnengehaald. Binnen de internationaal erkende WELL Building Standard ® behaalde het op 11 april feestelijk geopende pand de WELL Gold Certificering. Deze leidende certificeringstandaard is specifiek gericht op gezondheid en welzijn van werknemers.
Ook behaalde het gebouw de BREEAM-NL Outstanding duurzaamheidscertificering. Dit is de hoogst mogelijk certificering die haalbaar is in de duurzaamheidscategorie. Tenslotte voldoet het pand bijna aan de Europese doelstelling voor zero energy buildings in 2050. Het nieuwe kantoor heeft hiermee een primeur in Nederland.
Vitale werkomgeving
Robert Pleijsier: “Met z’n allen werken we hier al jaren hard aan het realiseren van gezonde en duurzame werkplekken in Nederland. Natuurlijk zijn we erg trots dat we deze mijlpaal hebben mogen bereiken met dit kantoor. Wat ons betreft is hiermee de nieuwe standaard gezet in het realiseren van wat wij noemen de vitale werkomgeving.
Mens als uitgangspunt
De familiebedrijven ontwikkelen werk- en leefomgevingen volgens de filosofie dat het welzijn en de gezondheid van de gebruikers van het pand als vertrekpunt dienen. Borghese en Pleijsier Bouw hadden twintig jaar geleden al de visie dat de meest waardevolle en onderscheidende factor in organisaties nog altijd de mens is. De vitaliteit van medewerkers bepaalt in deze visie één-op-één het resultaat van een organisatie. Vanuit deze visie is altijd ontwikkeld en gebouwd. De behaalde keurmerken zijn daarbij een mooie opsteker, maar geen doel op zichzelf.
Pleijsier ziet met het behalen van de certificering het kantoorpand als een vlaggenschip van de bedrijven: “Door intensief samen te werken en door veel aandacht te besteden aan de wensen en eisen van de gebruikers anno 2019, hebben we dit pand kunnen realiseren. De keurmerken zijn een geweldige bekroning van alle inspanningen, maar uiteindelijk gaat het om de mensen die hier werken. Een gecertificeerd sedumdak heeft namelijk weinig waarde als daaronder een hoog ziekteverzuim heerst.”
WELL Gold en BREEAM-NL
De behaalde Gold certificering van de WELL Building Standard is onderdeel van het eerste en enige certificeringsysteem voor het creëren en controleren van een werkomgeving die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. WELL stelt hoge eisen aan de volgende gebouwaspecten: lucht- en waterkwaliteit, gezonde voeding, verlichting, werkcomfort en het welbevinden van de gebruikers van het pand. BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie is in Nederland het leidende keurmerk om nieuwbouwprojecten en grootschalige renovaties te beoordelen op duurzaamheidsprestatie. De BREEAM rating kent waarden van Pass tot Outstanding, de laatste is de hoogst mogelijke rating.
Gezonde en duurzame elementen
Het nieuwe pand kent een uitgebreid palet aan onderdelen die de duurzaamheid en het welzijn positief beïnvloeden:
– Energie wordt duurzaam in eigen huis opgewekt met een elektrische warmtepomp, PV-panelen en ingebouwde windturbines; er is geen gasverbruik
– De verlichting werkt op aanwezigheidsdetectie en hoeveelheid daglicht, zodat er geen energie wordt verspild
– Hoge isolatiewaarden (Rc 8 en 6 voor het dak en 4,5 voor de gevels)
– De gevels en daken zijn bedekt met groen
– Begrenzers beperken het watergebruik en regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor de spoeling van toiletten
– De bouwelementen zijn duurzaam én vervangbaar
– Elektrostatische luchtfilters filteren de fijnstof van het autoverkeer op de naastgelegen snelweg uit de lucht
– Het glas kleurt mee met de hoeveelheid zonlicht, wat enerzijds energie bespaart en anderzijds bijdraagt aan het werkcomfort.
– Er is uitsluitend gezonde voeding

Meer berichten