9 november 2021

Nieuwbouwproject voor ‘Brouwer Flexibele Ruimten’ 

In Zeewolde gaat ons bouwteam binnenkort van start met de bouw van een productiehal voor ‘Brouwer Flexibele Ruimten’. Met deze productiehal van circa 11.000 m2 hoopt Brouwer haar werkzaamheden te centraliseren in één pand. In het pand zullen de bekende schaftwagens, units en sanitaire voorzieningen van Brouwer worden gebouwd én getransporteerd naar afnemers door héél Nederland.

Pascal Cohen vertelt: “Het gaat om een bedrijfshal van circa 11.000 m2 met volledige terreinverharding rondom het gebouw. Het kantoor en de installaties worden door Brouwer zelf verzorgd. Het gebouw is voorzien van 2 docks en wordt rondom uitgevoerd met een flink aantal grote bedrijfsdeuren. De productiehal wordt toekomstproof ontwikkeld met een grote bovenloopkraan én een hoge vloerbelasting. Beide zijn op dit moment nog niet nodig, maar wel praktisch voor toekomstige werkzaamheden.”

De productiehal is ontworpen door Bureau de Haan uit Staphorst en zal worden voorzien van kantoren en parkeerplaatsen. Het speciale aan dit project is dat Brouwer de eigen kantoormodules-units voor op het dak maakt.  Projectcoördinator Alex Oosterhof: “Hiervoor maken wij de benodigde voorzieningen op het dak, zodat deze units eenvoudig aangebracht kunnen worden. Ook het kantoor en kleine stukken van de hal worden door Brouwer in eigen panels gebouwd. Wij vinden het mooi om samen te werken in zo’n bouwcombinatie en zetten onze kennis en ervaring graag in om het project optimaal te laten verlopen in een zéér, zéér korte tijd!”

De start van de bouw vindt plaats in week 47. Oplevering vindt naar verwachting plaats medio mei 2022.

Meer berichten