10 oktober 2017

Nieuwegein Converso artikel in Stedenbouw

bouw-converso-nieuwegein

Om de leegstand van verouderde kantoorgebouwen terug te brengen, is in Nieuwegein het voormalige CMG-kantoor in de wijk Merwestein getransformeerd tot 132 luxe appartementen. Een mooi artikel in ‘Stedenbouw’ over het project Nieuwegein Converso.

Het kantorencomplex leende zich uitstekend voor transformatie tot woningen. Onze collega Leo Jongkind hierover: “Met name de verdiepingshoogte was zeer geschikt. Na de verwijdering van de systeemplafonds bedroeg die ruim drie meter, dat is hoger dan bij een gemiddelde woning. Het complex kent ook weinig kolommen, dat gaf de architect veel ruimte en vrijheid om goede appartementen te ontwerpen.”

Grote variatie

De appartementen van Converso kennen een grote variatie zowel in ligging als in grootte, eigenlijk zijn alle appartementen verschillend. Er zijn twee-, drie- en vierkamerappartementen en daarnaast nog enige zogenaamde lofts – eenkamerappartementen. Het oppervlak van de appartementen varieert van 62 tot 87 m². De appartementen zijn opgeleverd met mooi sanitair en een goed uitgeruste keuken met inbouwapparatuur.
Lees het gehele artikel (pdf) of ga naar https://www.stedenbouw.nl
Bekijk het project.

Meer berichten