28 juli 2022

Onlangs opgeleverd: CD ONE Amsterdam Noord

“Technisch goed te doen”, zo vat Sep de Bruin project CD ONE kort en krachtig samen. Hij was als projectcoördinator betrokken bij de bouw van dit casco kantoorpand in Amsterdam Noord. De bouw duurde ongeveer tien maanden en de oplevering vond plaats op 20 mei. Sep blikt met ons terug!

Lekker doorwerken

Het team startte vorig jaar vlák voor de bouwvak met de bouw, en zo’n tien maanden later kon er worden opgeleverd. Het project CD ONE kende geen grote tegenvallers. Ook wel eens fijn, volgens projectcoördinator Sep. “Het traject verliep grotendeels vlekkeloos en al met al konden we lekker doorwerken.”

Casco oplevering

Wat is er precies gerealiseerd? Sep: “Het gaat om circa 5000 m2 kantoorpand in Amsterdam Noord. Het betrof cascobouw: de kantoorruimtes hebben we kaal opgeleverd, alleen de natte ruimtes zijn betegeld.” Het complex bevindt zich op een industrieterrein in Amsterdam Noord. Opvallend detail? “De begane grond ziet er industrieel uit, met grote betonnen gevelelementen. Dit vormt een mooi geheel met de rest van de omgeving van het NDSM-terrein.”

Strak op de planning

Hoewel dit project in zijn geheel soepel verliep, bleek het halen van de planning – hoe kan het ook anders – tóch een uitdaging. “De planning was behoorlijk strak”, verklaart Sep. “We zaten er eigenlijk continu goed op, maar het lukte helaas niet om de nutsbedrijven op tijd te krijgen.” Een tegenvaller voor het team, want anders had de oplevering wel zeven weken eerder gekund. “Gelukkig was de opdrachtgever super tevreden met het resultaat, dat is toch het allerbelangrijkst”, besluit Sep.

Meer berichten