28 juli 2014

Opgeleverd: BMW-MINI Amsterdam

Net voor onze bouwvak vakantie is het nieuwe BMW/MINI pand aan de A10 in Amsterdam opgeleverd.
Net voor onze bouwvak vakantie is het nieuwe BMW/MINI pand aan de A10 in Amsterdam opgeleverd. Eind augustus is BMW/MINI verhuist en op 26 september heeft de feestelijke opening plaats gevonden.
Het pand is grofweg opgebouwd uit de volgende onderdelen; werkplaats en aanverwante ruimten met meer dan 30 hefbruggen op level 00 en level 01. Showroom BMW op level 02, 03 en 04. Showroom MINI in de zwarte box level 02 en 03. Daarnaast 5 lagen parkeergarage met op ieder nivo koppelingen naar werkplaats/showroomgedeelte.
Eyecatcher en wereldprimeur is de I-spot. Dit uitkragende geborgen witte gebouwvolume is alleen bedoeld voor de elektrische BMW’s. Opvallend zijn ook de gevels van de werkplaats en parkeergarage welke geheel voorzien zijn van vangrailprofielen (totaal meer dan 6 km). Op level 02 bevindt zich een patio welke geheel Amsterdams is ingericht met gebakken bestrating en echte Amsterdammertjes. De gevels van de BMW showroom zijn uitgevoerd als structurele glazen gevels waarbij het glas direct op de stalen achterconstructie is gemonteerd.
Voor wat betreft uiterlijk en inrichting zijn er veel specifieke zaken die de aandacht vragen zoals de integratie van de complete werkplaatsinrichting, reclame, compleet interieur en meubilair, maar ook vloerpotjes onder iedere opstelplaats in de showroom, etc. Alles volgens de CI-eisen van BMW. Een project met vele uitdagingen, maar met als resultaat een prachtig pand waar zowel de gebruiker als de realiserende partijen trost op kunnen zijn.

Meer berichten