19 mei 2021

Pleijsier Bouw bouwt aan een duurzame cashewketen

Wat Pleijsier Bouw en de 77-jarige Sita Gnine Ouattara met elkaar te maken hebben…

Onze werelden liggen letterlijk en figuurlijk ver uit elkaar. Des te meer raakt het verhaal van de 77-jarige vrouw Sita Gnine Ouattara ons. Want dankzij het project ‘Cracking the Nut’ van Stichting Woord en Daad wist deze vrouw op eigen benen uit haar lastige situatie te komen….

“Sita Gnine Ouattara (77 jaar) was de eerste vrouw in haar dorp die grond bezit. Door te investeren in cashews kon ze uit de armoede komen en droeg ze bij aan de economische ontwikkeling van andere vrouwen in het dorp. Ze is één van de cashewboerinnen die profiteerde van het project Cracking the Nut van Woord en Daad en net als bij veel andere boeren profiteert de gemeenschap mee.“

2021 is het laatste jaar van het project Cracking the Nut. In dit laatste jaar van het project ligt de focus op het vasthouden en verstevigen van de resultaten uit voorgaande jaren, zodat ook in 2022 de keten blijft functioneren en boeren profiteren van de cashews”.

Wij zijn blij dat wij samen met drie andere bouwgerelateerde bedrijven zó mochten bouwen aan een duurzame cashewketen in Burkina Faso en Benin Woord en Daad.

Meer berichten