29 september 2021

Pleijsier Bouw bouwt groene woontoren ‘Nova’ op Maanplein in Den Haag

Mídden in een gloednieuwe groene en waterrijke stadswijk en vlakbij het centrum van Den Haag is Pleijsier Bouw begonnen met de voorbereiding voor de bouw van een bijzonder project: woontoren Nova. Extra groen uitgerust, gebouwd met hoogwaardige materialen én centraal gelegen in de Binckhorst. Pleijsier Bouw realiseert daarmee twee projecten op de Binckhorst, Nova en Elara. Beide projecten met een grote uitdaging: de aanwezige bewoners zo min mogelijk overlast bezorgen.

Groen, waterrijk én centraal gelegen

Het voormalige bedrijventerrein De Binckhorst in Den Haag is volop in ontwikkeling. Hier wordt een groene en waterrijke stadswijk gerealiseerd, waar het aantrekkelijk is om te wonen en te werken. Mídden in dit transformerende gebied is Pleijsier Bouw begonnen aan een nieuw project: de bouw van woontoren Nova op het Maanplein. Een bijzonder bouwwerk met 183 ruime appartementen en 139 overdekte parkeerplaatsen, centraal gelegen in een dynamische omgeving die álles te bieden heeft.

Elara

Pleijsier Bouw realiseert op deze locatie ook woongebouw ‘Elara’ op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt daarmee de entree van de Binckhorst. De woningen bestaan uit ruime driekamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook is er in de plint volop ruimte (circa 135 m2) voor commerciële voorzieningen en wordt er een openbare parkeergarage gerealiseerd met 121 parkeerplaatsen.

Hoogwaardige afwerking

De sloop van de bestaande bouw vordert, de bouwers zijn enkel nog bezig met de sloop van de onderbouw. De eerste paal van Nova gaat eind 2021 de grond in. De woontoren is een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD en wordt gebouwd met hoogwaardige en duurzame materialen. Zo wordt de gevel gevormd door prefab betonnen elementen, isolatie en een betonnen binnenblad. De aluminium kozijnen worden afgewerkt met een geanodiseerde laag, waardoor ze niet splijten. Extra duurzaam dus!

Natuurlijk karakter

Wat deze woontoren écht bijzonder maakt? Het natuurlijke karakter met het mos-sedumdak, de groene gevel en nestkasten voor vogels en vleermuizen. Én omringd door een terrein vol inheemse bloeiende planten, waar het wemelt van de vlinders en insecten. Kortom: een bijzonder project waar het team van Pleijsier Bouw de komende jaren vol enthousiasme aan zal werken. De oplevering staat gepland voor medio 2024.

Meer berichten