19 februari 2015

Pleijsier Bouw in bouwteam NDSM-werf!

COD ontwikkelt in samenwerking met Borghese Real Estate en Verweij Mungra grootstedelijk complex op NDSM-terrein Amsterdam.
COD ontwikkelt in samenwerking met Borghese Real Estate en Verweij Mungra grootstedelijk complex op NDSM-terrein Amsterdam.
Vastgoedontwikkelaars COD, Borghese Real Estate en Verweij Mungra hebben als ontwikkelcombinatie onlangs het ontwikkelrecht voor een grootstedelijk en multifunctioneel complex verworven in het gebied NDSM-west in Amsterdam Noord. De ontwikkeling bestaat uit ca. 450 woningen, 400 studentenwoningen, een hotel, een gezamenlijke levendige binnentuin en een parkeergarage. In totaal ca. 70.000 m2.
De realisatie zal in twee fases worden uitgevoerd. Fase 1 bestaat uit de studentenwoningen, een parkeergarage met daarop gezamenlijke binnentuin en ca. 250 woningen in verschillende segmenten waarvan het merendeel voor starters. Fase 2 betreft ca. 200 woningen in verschillende segmenten en een hotel met ongeveer 240 kamers. De start bouw van fase 1 is voorzien in oktober 2015.  Onder andere twee torens van 60 meter hoog en robuuste materialen zoals cortenstaal in de gevel kenmerken de bijzondere architectuur.
Het ontwerp en de realisatie van het gehele complex wordt in een bouwteam gedaan met architect Oever Zaaijer, constructeur Van Rossum Raadgevende Ingenieurs, installatie adviseur Hiensch Engineering en aannemer Pleijsier Bouw.

Meer berichten