21 juli 2023

Pleijsier Bouw en VEBE/Condor Group ondertekenen nieuwbouw Genemuiden

Op 19 juli was het zover: de officiële ondertekening voor de nieuwe productielocatie van VEBE (Condor Group) in Genemuiden. Na een traject met politieke uitdagingen kan de bouw officieel van start!

De bedrijfshal beslaat maar liefst 56.400 m2 en het kantoor ongeveer 2.800 m2. De nieuwe eyecatcher op ‘industrieterrein Zevenhont Zuid’, pal aan de N759 in Genemuiden biedt straks ruimte voor de productie van tapijt voor de automotive-industrie, een Customer Experience Centre en diverse kantooractiviteiten.

Het gebouw wordt gerealiseerd volgens de BREEAM Excellent normen en is ontworpen door Van den Berg Architecten B.V.

Voor ons vormt dit een mooie en waardevolle opdracht. Naast het feit dat we beiden Genemuider familiebedrijven zijn, sluiten de gezamenlijke duurzame bedrijfsdoelstellingen van VEBE en Pleijsier Bouw naadloos op elkaar aan. In de praktijk betekent dit dat het nieuwe gebouw en de bijbehorende installaties aan strenge duurzaamheidseisen moeten voldoen. Zo wordt de nieuwe fabriekshal onder andere uitgerust met de meest recente warmtepompinstallatie. Ook zijn er strenge eisen vanuit de gebruiker en de verzekeraar; het dak is bijvoorbeeld berekend op 1,5 keer de gangbare norm i.v.m. brandveiligheid.

Via deze weg willen we alle betrokkenen feliciteren en wensen we alle partijen veel succes in de realisatie!

Meer berichten