5 februari 2021

Pleijsier Bouw heeft voor opdrachtgevers circulaire menukaart

  • In de Week van de Circulaire Economie laat Pleijsier Bouw graag zien wat haar ambities zijn met circulaire bouwen en hoe we dit eenvoudig maken voor onze opdrachtgevers.

Circulariteit in de bouw valt in een aantal componenten uiteen. Bijvoorbeeld door een bestaand object een nieuwe bestemming te geven, gebruik te maken van de nieuwste energietechnieken en door her te gebruiken. Gelukkig is duurzaam bouwen en ontwikkelen voor meerdere ondernemers een belangrijk aspect geworden. Pleijsier Bouw onderscheidt zich door het aanbieden van de circulaire menukaart.

Circulair bouwen is inmiddels ook een belangrijk thema binnen de bouw. Met circulair bouwen wordt er slim gebruik gemaakt van grondstoffen, producten en goederen, waardoor deze hergebruikt kunnen worden. Binnen het bouwen betekent ‘circulair’ bijvoorbeeld dat materialen hergebruikt worden, maar ook dat een gebouw voor meerdere doeleinden ingezet kan worden en alles wat daar tussenin zit.

Circulaire menukaart
Pleijsier Bouw deed vorig jaar mee aan een ‘duurzaamheidschallenge’ van de Rabobank. Tijdens deze challenge is er een zogenaamde circulaire menukaart ontwikkeld. “Deze menukaart leggen we graag voor aan onze klanten, zij hebben dan de keuze uit verschillende circulaire stappen. Op deze manier kan u als opdrachtgever kiezen in hoeverre u het project circulair willen maken. We merken dat we met de circulaire menukaart redelijk nieuw zijn, het staat nog in de kinderschoenen. Pleijsier Bouw is hier wel onderscheidend mee. Het is een goede tool om mee aan het werk te zijn en circulariteit in de bouwsector een boost te geven.

Bekijk deze video waarin Pascal u meer vertelt over de menukaart.

 

Meer berichten