30 augustus 2023

Pleijsier Bouw investeert in Nederlands en tropisch bos middels partnerschap met FSC Nederland

Pleijsier Bouw gaat de aankomende 5 jaar investeren in zowel Nederlands bos als tropisch bos. Op 24 juli 2023 tekende Pleijsier Bouw de partnerovereenkomst met FSC Nederland en daarmee vergroten zij hun positieve impact en dragen ze bij aan toekomstbestendige bossen. 

In een tijd van enorme uitdagingen op het gebied van klimaat, biodiversiteit, schoon drinkwater en volksgezondheid is het belang van verantwoord bosbeheer steeds duidelijker. Pleijsier Bouw krijgt tijdens de realisatie van bouwprojecten te maken met het feit dat er soms bomen moeten wijken. “Om iets terug te doen en concreet bij te dragen willen wij graag structureel investeren in bos. We hebben een formule bedacht om een aantal vierkante meters of appartementen te vertalen in een terug investeren in de natuur. We vinden het belangrijk om dit zowel in Nederland te doen, als in kwetsbare gebieden verder weg, zoals bijvoorbeeld in het tropisch regenwoud” aldus directeur Robert Pleijsier. Pleijsier Bouw wil de komende tijd kijken of er in deze ondersteuning samen met klanten opgetrokken kan worden, zodat dit infinitief een draagvlak en bereik krijgt.

Duurzame stappen zetten is voor Pleijsier Bouw geen onbekend terrein. Duurzaamheid is zelfs een van hun belangrijkste pijlers. Zo worden er verschillende bossoorten aangeplant nabij Harderwijk en in Oeganda wordt het FSC-bosareaal in West Bugwe Central Forest Reserve hersteld en uitgebreid. Op deze manier draagt Pleijsier Bouw een steentje bij aan een duurzame toekomst en samenleving. Daarnaast streven ze er naar om in de toekomst al hun projecten op te leveren met de hoogst mogelijke duurzaamheidsfactor en de daarbij behorende certificeringen. Ook gaat Pleijsier Bouw aan de slag om de inkoop van houten bouwmaterialen 100% gecertificeerd te krijgen. De aankoop van gecertificeerde bosproducten dragen bij aan het beschermen en verantwoord beheren van bossen wereldwijd. De FSC-certificering gaat zowel over de biodiversiteit van het bos als over de sociale aspecten zoals veilig werken en rechten van inheemse volkleren.

Wyke Smit, directeur van FSC Nederland: “Wij zijn trots dat Pleijsier Bouw vanaf nu partner is van FSC Nederland. Met deze partnerschap zijn we weer een stap dichter bij ons streven naar 100% FSC-gecertificeerd hout op de Nederlandse markt in 2025 en een toename van houtgebruik in de bouw. Wij zijn dankbaar voor het vertrouwen en de steun van Pleijsier Bouw en kijken uit naar de bijdrage die ze gaan leveren aan onze missie om bossen wereldwijd te beschermen.

Meer berichten