20 juni 2023

Pleijsier Bouw levert appartementencomplex Elara in Den Haag op aan Borghese/COD

Pleijsier Bouw heeft op 8 juni het appartementencomplex Elara opgeleverd aan Borghese Real Estate en COD. Het complex heeft 140 sociale huurwoning en 2 commerciële ruimten die zijn gerealiseerd voor Staedion. De woningen bestaan uit ruime drie kamerappartementen met een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Ook is er in de plint volop ruimte (circa 135 m2) voor commerciële voorzieningen.

De Binckhorst op het Maanplein in Den Haag is in de laatste jaren getransformeerd naar een woon- en werkomgeving. Elara is één van deze gerealiseerde projecten. Het complex staat op de hoek van de Maanweg en de Regulusweg en vormt met haar hoogte van ongeveer 50 meter een echte eyecatcher en daarmee de entree van de Binckhorst.

Robert Pleijsier (Pleijsier Bouw): “Voor een bouwproject op een dergelijke locatie, strak langs een drukke verkeersontsluiting was dit prefab gebouw een prachtige oplossing. Samen met de grote parkeergarage en groene daktuin een aanwinst voor de omgeving.”

Daarnaast is er sterk ingezet op duurzaamheid, natuur en gezondheid. Alle woningen in het complex zijn energiezuinig. Dit betekent dat ze goed geïsoleerd en gasloos zijn. Ook is er veel groen en zijn er mooie binnenplaatsen op het Maanplein.

Pleijsier Bouw heeft ‘Elara’ gerealiseerd in opdracht van Borghese Real Estate en COD. Het ontwerp is gemaakt door Inbo in samenwerking met Zonneveld.

 

Meer berichten