30 november 2023

Pleijsier Bouw levert appartementencomplex The Newton op aan COD

Pleijsier Bouw heeft aan de Kop Zuidas in Amsterdam het appartementencomplex ‘The Newton’ opgeleverd aan COD. Dit eigenzinnige driehoekige gebouw biedt maar liefst plaats voor 101 appartementen. Het gebouw beschikt onder andere over een prachtige groene binnentuin, zodat bewoners kunnen genieten van een groene omgeving mídden in Amsterdam.

De 101 moderne en energiezuinige appartementen variëren in grootte van circa 46 tot 110 m². De hoge plafonds van 2,9 meter en de ranke, bijna kamerhoge kozijnen bieden een prachtig uitzicht en zorgen voor mooi daglicht in de appartementen.

Het gebouw beschikt in totaal over 12.000 m² bruto vloeroppervlakte en 175 m² BVO commerciële ruimte op de begane grond. Daarnaast is het gebouw voorzien van een ondergrondse parkeergarage met 55 parkeerplekken. Ook aan duurzaamheid is volop aandacht besteed: het gebouw is volledig gasloos én er wordt gebruikgemaakt van een WKO-systeem. Ook het dak is volledig voorzien van zonnepanelen. Daarnaast is het gebouw o.a. gebouwd met volledig circulair beton.

The Newton is een ontwikkeling van COD, ontworpen door Diederendirrix architecten, gerealiseerd door Pleijsier Bouw en geconstrueerd door Van der Vorm.

Meer berichten