3 september 2021

Pleijsier Bouw levert distributiecentrum in Dordrecht op aan Borghese Logistics en ELCEE

Pleijsier Bouw heeft op 29 juli 2021 ca. 14.000 m2 bedrijfsruimte op het bedrijventerrein Distripark Dordrecht opgeleverd aan Borghese Logistics en Elcee. Elcee is een toonaangevend specialist in mechanische- en industriële componenten, het unieke hiervan is dat Elcee deze expertise heeft terug laten komen in het gebouw. Een onderdeel ‘uit eigen keuken’. Het team heeft namelijk een strakke robuuste vrijhangende stalen trap gemaakt waarin ze ook zelf de treden ontwerpen en via eigen leveranciers laten produceren. We noemen het nu ook wel de ‘ELCEE trap’.

Het bedrijfspand voldoet aan BREAAM Excellent certificaat, dit komt o.a. doordat het gebouw gasloos is gebouwd en het dak is volledig voorzien van zonnepanelen.

In oktober 2020 zijn wij gestart met de realisatie van 23.000 m² distributiecentrum, verdeeld over bedrijfsruimte (ca. 18.000 m²), kantoorruimte (ca. 3.400m²), mezzanine (ca. 800 m²) en 168 parkeerplaatsen. Het gehele pand heeft 2 laadkuilen en 24 docks. Binnenkort zal er ook opgeleverd worden aan de tweede eindgebruiker Fastenal.

Met vier windturbines en 22.000 zonnepanelen is dit één van de eerste ‘all electric’, volledig gasloze bedrijventerreinen in Nederland. De eigen verbinding naar de A-16, de nabijheid van de Dordtse Zeehaven én de havens van Rotterdam en Antwerpen zorgen voor een goede bereikbaarheid. Het ontwerp is van de hand Mies Architecten.

the cath utrecht
the cath utrecht

Meer berichten