28 juni 2022

Pleijsier Bouw levert Max & Moore Amsterdam op

Pleijsier Bouw heeft het multi-tenant kantorencomplex opgeleverd aan COD en Being. Max & Moore ligt op een centrale locatie in Amsterdam aan de noordwestkant van het IJ, tussen filmmuseum Eye en het NDSM-terrein. 

Het ontwerp van Mei architects and planners bestaat uit twee bouwvolumes die qua architectuur aansluiten op de robuuste omgeving van Buiksloterham. Max & Moore zijn familie van elkaar, maar hebben elk een zichtbaar eigen karakter. De twee afzonderlijke gebouwen van ca. 6.800 m2 en 2.900 m2 zijn verbonden door middel van een groene pergola-brug en gedeelde ontmoetingsplekken. Met dakterrassen en dubbelhoge wintertuinen zijn bijna alle verdiepingen van buitenruimtes voorzien. Deze groene zones lopen over in een parklandschap op straatniveau, waar ruimte is voor openbare horeca met zonnige terrassen. 

Daarnaast is sterk ingezet op duurzaamheid, natuur en gezondheid. Naast kantoorruimte biedt het gebouw horecaruimte, 88 parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling. De gebouwen Max & Moore zijn gerealiseerd volgens de  BREEAM Excellent norm. De gebouwen zijn geheel energieneutraal met een EPC van 0,0, WKO installatie, triple glas in combinatie met PV-panelen op het dak en geïntegreerd in de gevel.

Max & Moore is een ontwikkeling van Being en COD. Het ontwerp is afkomstig van Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS. Het project werd gerealiseerd door Pleijsier Bouw en Linthorst Techniek. 

Meer berichten