17 april 2024

Pleijsier Bouw levert Nova Den Haag op

Een feestelijk moment: Borghese, COD en Pleijsier Bouw hebben de woontoren Nova in Den Haag opgeleverd aan AEW. Nova ligt fraai gelegen op de kop van de jachthaven, in de bruisende stadswijk de Binckhorst.

De woontoren telt 183 ruime appartementen, waarvan 65 middeldure huurappartementen en 139 overdekte parkeerplaatsen. Ook is er een stijlvolle plint met ruimte voor diverse commerciële voorzieningen gerealiseerd.

Nova is een ontwikkeling van Borghese Real Estate en COD en is gerealiseerd met hoogwaardige materialen en uiteraard voldoet Nova met een EPC van 0,2 aan alle duurzaamheidsnormen. In een groene omgeving als de Binckhorst draagt Nova graag een steentje bij. Met nestkasten voor vogels en vleermuizen, een mos-sedumdak, groene gevel en een terrein vol inheemse, bloeiende planten voor de vele insecten.

In 2016 hebben Borghese Real Estate en COD het gehele Maanplein in Den Haag gekocht, daarmee werden ze de eerste pioniers die investeerden in de transformatie van de Binckhorst naar een gemengde woon- en werkomgeving. Borghese en COD leverden vorig jaar op deze locatie het appartementencomplex Elara op aan Staedion. 

Nova is ontwikkeld door Borghese Real Estate en COD, gerealiseerd door Pleijsier Bouw en het ontwerp is gemaakt door TConcept en Inbo. Deltavormgroep was betrokken als landschapsarchitect en Zonneveld Ingenieurs als constructeur. 

Meer berichten