2 mei 2024

Pleijsier Bouw levert opnieuw een duurzaam warehouse op aan Segro

Pleijsier Bouw heeft het warehouse-project LU14-19 afgerond en opgeleverd aan SEGRO. In mei 2023 startte Pleijsier Bouw met het heiwerk van het 2e  warehouse voor SEGRO. Een jaar later is Hoofddorp een warehouse rijker. Dit nieuwe warehouse, gelegen naast SEGRO LC4-5, is de volgende mijlpaal in de samenwerking tussen Pleijsier Bouw en SEGRO.

Het warehouse heeft een oppervlakte van circa 14.000 m² en is opgedeeld in 6 logistieke eenheden (units). Het project werd vanaf het definitieve ontwerp tot aan de oplevering nauwgezet begeleid door Pleijsier Bouw. Een rode lijn in het project is de hechte samenwerking met SEGRO waardoor de huurderswensen in het uitvoeringsproces direct konden worden meegenomen.

Een van de opvallende kenmerken van dit project is het duurzame karakter dat is meegegeven aan het gebouw en terrein. Het groen op het terrein is schitterend aangekleed met looppaden voorzien van picknickbanken en een enorm insectenhotel. Het gebouw is deels zelfvoorzienend waarbij de energie door PV panelen wordt opgewekt en overtollig energie wordt opgeslagen in accu’s.

Daarnaast is het warehouse ontworpen en gebouwd onder de richtlijnen van BREEAM Excellent-normen wat door het integreren van de huurderswensen regelmatig tot een uitdaging heeft geleid. Deze prestatie is mede te danken aan de integratie van warmtekrachtopwekking (WKO).

Dit pand is ontworpen door Mies Architectuur en gebouwd door Pleijsier Bouw.

Meer berichten