2 juni 2022

Pleijsier Bouw levert productiehal voor Brouwer Flexibele Ruimtes op

Pleijsier Bouw leverde afgelopen week een gloednieuwe productiehal van circa 11.000 m2 op aan Brouwer Flexibele Ruimtes. De nieuwe hal wordt dé plek waar Brouwer haar werkzaamheden gaat centraliseren. Hier worden de bekende schaftwagens, units en sanitaire voorzieningen opgebouwd en getransporteerd naar afnemers door heel Nederland. Het gebouw is voorzien van 2 docks en een flink aantal grote bedrijfsdeuren. Een mooi resultaat, dankzij de geweldige inzet van alle betrokken partijen!

Strakke planning

Iets meer dan een jaar geleden kwam Pleijsier Bouw als beste uit de bus na een selectie van 11 bouwbedrijven.  Samen met opdrachtgever Brouwer Flexibele Units en architect/constructeur Buro de Haan mocht Pleijsier Bouw aan de slag in een bouwteam met de bouw van de nieuwe productiehal. De grootste uitdaging? Hoe kan het ook anders: de planning. De opdrachtgever moet na de bouwvak 2022 het huidige pand verlaten en heeft 12 weken nodig voor het inbouwpakket. Dit zorgde voor een zeer strakke planning; in week 47 2021 startten we met het heiwerk en de bouwkundige oplevering stond vast voor medio juni 2022 met de zeer dringende wens om te versnellen en een maand eerder op te leveren. Dat is gelukt, medio mei was de bouwkundige oplevering in Zeewolde. Een flinke uitdaging voor de bouwers!

Extra vroeg van start

Om de planning te kunnen halen moesten we starten met het grondwerk vóór de vergunning rond was. Dit is in overleg met de gemeente mogelijk gemaakt, uiteraard wel op eigen risico van Brouwer. Dit leverde een fijne tijdwinst op, waardoor we extra vroeg van start konden met het heiwerk. Dat bleek een goede zet, want tijdens de start van de bouw liepen we door veel nattigheid direct een achterstand van 3 weken op. Tijd voor actie!

Out of the box

Door een andere route uit te stippelen konden we de planning nóg strakker in elkaar zetten. Voorwaarde hiervoor was wel dat de tekeningen op tijd klaar moesten zijn, zónder wijzigingen. Na tal van wijzigingen konden de onderaannemers van start met de productie. Tijdens de uitvoering moest er onverhoopt toch nog enorm veel gewijzigd worden. Maar met de nodige out-of-the-box oplossingen konden de hoofdconstructeur én de partners hier gelukkig goed mee uit de voeten. Mét resultaat; de gewenste planning van de opdrachtgever is met vlag en wimpel geslaagd. Chapeau!

Alle partners en betrokkenen: bedankt voor jullie fantastische inzet! 

Meer berichten