23 oktober 2020

Pleijsier Bouw levert Student Experience International Minervahaven op

Op 2 november 2020 opent Student Experience Minervahaven haar deuren, waar twee jaar geleden de eerste heipaal de grond werd ingeslagen. Pleijsier Bouw heeft op 15 oktober het studentenhotel opgeleverd aan Student Experience. In dit korte bouwproces liep de opdrachtgever vanaf april mee om de studentenkamers in te richten, daardoor kan Student Experience het complex twee weken na oplevering in gebruik nemen.  

Deze 4e locatie van Student Experience aan de Minervahaven, is na locatie Nautique living (De Werf), het 2e gebouw, welke door Pleijsier Bouw is gerealiseerd (voor Student Experience). 

In het gebouw bevinden zich 596 studentenhotelkamers, een half verdiepte parkeergarage voor auto’s en fietsen, een restaurant en ruimtes voor algemeen gebruik. Het is het meest duurzame studentenhotel van Nederland. De kamers variëren van 21 tot 45 m2 en zijn voorzien van een keuken. De locatie bevat gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lounge, game corner, private dining, studieruimtes, fitnessruimte en wasserette. Net als bij de andere vestigingen is er op het dak een sportveld aanwezig. In de plint komt een openbare horecagelegenheid en bedrijfsruimte voor bijvoorbeeld start-ups. 

Het uiterst duurzaam gebouw is volgens de norm BREEAM-excellent gerealiseerd. De buitengevel is volledig voorzien van zonnepanelen en het klimaatbeheer wordt via een WKO-installatie geregeld.

Het projectteam van Pleijsier Bouw reageert trots:

“We hebben de complimenten van opdrachtgever ontvangen voor onze projectaanpak, onze grote flexibiliteit en het prachtige eindresultaat. Een vaste klant waar we al jaren voor werken en nog jaren voor hopen te werken. Het sleutelwoord hierin: ‘vertrouwen’.”

Pleijsier Bouw bedankt opdrachtgever en al zijn bouwpartners voor hun inzet. 

Meer berichten