20 oktober 2022

Pleijsier Bouw levert The Cath op aan Timeless Investments en Tristan Capital Partners

Aan de Catharijnesingel in Utrecht werkte Pleijsier Bouw de afgelopen 1,5 jaar aan de renovatie en verbouwing van een prominent jaren ’50 kantorencomplex. Op 12 oktober 2022 mocht Pleijsier Bouw het nieuwe complex ‘The Cath’ opleveren aan Timeless Investments en Tristan Capital Partners. Met de komst van The Cath is Utrecht weer een modern en stijlvol kantorencomplex rijker!

In januari 2021 klonk het startsein voor dit bijzondere project. Het oude jaren ’50 complex werd volledig getransformeerd, gerenoveerd en vergroot.  De 10 bouwlagen werden volledig gestript voor het realiseren van nieuwe kantoorruimtes en deels gesloopt voor een geheel nieuwe entree en trappenhuis. Op de bestaande constructie zijn extra verdiepingen gecreëerd die zijn gesloten door middel van glazen gevels. Remco Muller: “Het pand was opgedeeld in twee gebouwen. Blok A stamde uit de jaren ’50 en Blok B uit de jaren ’90. Dat moest weer één geheel worden. Tijdens het project liepen Remco en zijn collega’s tegen verschillende uitdagingen aan. “Denk bijvoorbeeld aan vleermuizen tijdens de eerste bouwfase, maar ook aan oude bouwtekeningen die niet overeenkwamen met de werkelijkheid!”

Het eindresultaat mag er echter zijn: één stijlvol kantorencomplex met een eenduidige stijl, duurzame klasse A-installatie én schitterende architectuur. Hoofdarchitect van dit project was IDEA Ontwerp, interieurontwerper was Fokkema & Partners Architecten en de bouw werd begeleid door DEV_Real Estate. Opdrachtgevers van de transformatie waren Timeless Investments en Tristan Capital Partners.

Volgens Remco was alles aan dit project een mooie uitdaging. “Het betrof bestaande bouw, de planning was strak en we bouwden in hartje centrum, strák langs de Catharijnesingel. Oftewel: een treffend voorbeeld van ’bouwen op een postzegel’. Bovendien is het gebouw uitgevoerd met een duurzame klasse A-installatie.”

Meer berichten