17 april 2020

Pleijsier Bouw levert Van der Valk hotel Zuidas op en start bouw Van der Valk hotel Schiphol A4

van der valk hotel zuidas

Pleijsier Bouw heeft het gloednieuwe hotel aan de A10 opgeleverd aan Van der Valk. Het viersterrenhotel, met 238 hotelkamers, behoort tot het Van der Valk-label ‘Valk Exclusief’ en vormt de oostelijke entree van de Zuidas. Het hotel is ontworpen door Wiel Arets Architects.

Het bijzondere aan dit ontwerp is de driehoekige vorm, met opvallende inhammen en de bijzondere entree. De hoofduitvoerder bij dit project gaf ook aan dat ze eigenlijk een kunstwerk hebben gebouwd. Dat heeft ook vooral te maken met de manier waarop het nieuwe hotel is gebouwd met in totaal 14 bouwlagen. Op de begane grond komt de entree met een brasserie. De eerste vier lagen bieden parkeergelegenheid voor 143 auto’s. Daarboven is de hotellobby en een restaurant en de zesde verdieping is bestemd voor conferenties en vergaderingen met daarbij een dakterras. De volgende zeven lagen zijn gevuld met hotelkamers en bovenin het hotel is een wellnesscentrum aanwezig.
Duurzaamheid
Duurzaamheid was vanaf de start van het ontwerptraject een belangrijk aspect, waarbij onder andere een BREEAM Outstanding certificering is toegekend, dit is het hoogst haalbare duurzaamheidscertificaat. In het gehele bouwproces is er met gecertificeerde bouwmaterialen en leveranciers gewerkt.
De fijne afbouw zoals schilderwerk zal tot aan de opening worden gerealiseerd door Van der Valk zelf.
Eerste paal Van der Valk hotel Schiphol A4
Ondertussen is Pleijsier Bouw, op de opleverdatum van het hotel aan de Zuidas, gestart met de uitbreiding van het Van der Valk hotel Schiphol A4. Dit hotel krijgt een nieuwe torenvleugel met 14 etages en gaat 270 comfortabele en ruime hotelkamers herbergen, een zaal van bijna 1.000 m2 en een nieuw restaurant die ruimte voor 800 gasten biedt. De gevel van het bestaande hoofdgebouw krijgt eveneens een metamorfose. De volledige voorgevel wordt vernieuwd en heeft straks een moderne look die past bij de nieuwbouw.
Pleijsier Bouw heeft eerder ook het hotel in Oostzaan en aan de Amstel ook voor het Van der Valk-concern gerealiseerd.
   
 
 
 

Meer berichten