1 december 2023

Pleijsier Bouw levert warehouse Hattemerbroek Verhoek op aan Borghese Logistics

Op vrijdag 29 september 2023 was het feestelijk moment: Pleijsier Bouw leverde Hattemerbroek Verhoek op aan Borghese Logistics. Op het nieuwe bedrijvenpark H2O, iets ten zuidwesten van Zwolle en gelegen in de economisch sterke regio Gelderland, heeft Pleijsier Bouw 20.000 m² hoogwaardige logistieke ruimte gerealiseerd. Het nieuwe complex biedt alle flexibiliteit om het te verdelen in meerdere functionele en duurzame units.

Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich op een ideale plek nabij Zwolle. Het park krijgt in de toekomst een eigen aansluiting op de snelweg en is dus enorm aantrekkelijk voor logistieke partijen. De logistieke hal van 20.000 m² is onder andere uitgerust met 28 docks, 1.900 m2 mezzanine, twee laadkuilen en vijf maaivelddeuren. Aan de beide uiteinden van de mezzanine bevinden zich de kantoren; met een laag op de begane grond en een laag op de eerste verdieping.

Het distributiecentrum beschikt over een BREAAM Very Good certificering. Het pand wordt uitgerust met een ESFR Sprinklersysteem en is full electric. Ook zijn er diverse groenvoorzieningen aanwezig. Zo zijn de gevels bijvoorbeeld voorzien van groenschermen in wisselende hoogtes en zijn er verschillende groenvakken in het plan opgenomen. Ook zijn er op het dak 52 zonnepanelen aanwezig. Daarmee kunnen de auto’s opgeladen worden, maar ook het pand kan gedeeltelijk van stroom voorzien worden.

Hattemerbroek Verhoek is een ontwikkeling van Borghese Logistics. Het pand is ontworpen door Mies Architectuur en Pelecon structural engineers. Pleijsier Bouw was verantwoordelijk voor de realisatie.

Meer berichten