16 maart 2023

Pleijsier Bouw realiseert 20.000 m2 warehouse in Zwolle voor Verhoek Europe en Borghese Logistics

Op het nieuwe bedrijvenpark H2O, iets ten zuidwesten van Zwolle en gelegen in de economisch sterke regio Gelderland, realiseert Pleijsier Bouw 20.000 m² hoogwaardige logistieke ruimte. Het nieuwe complex biedt alle flexibiliteit om het te verdelen in meerdere functionele en duurzame units. Verhoek Europe heeft de helft gehuurd, de andere 10.000 m2 is nog beschikbaar. De oplevering van b:logic Zwolle vindt plaats in Q4 van 2023. 

Projectcoördinator Steven van der Sloot vertelt: “Het nieuwe distributiecentrum bevindt zich op een ideale plek. Het park krijgt in de toekomst een eigen aansluiting op de snelweg en is dus enorm aantrekkelijk voor logistieke partijen als Verhoek Europe.” De logistieke hal van 20.000 m² is onder andere uitgerust met 28 docks, 1.900 m2 mezzanine, twee laadkuilen en vijf maaivelddeuren. “Aan de beide uiteinden van de mezzanine bevinden zich de kantoren; met een laag op de begane grond en een laag op de eerste verdieping”, verklaart Steven.

“Dit soort DC’s zijn voor ons bekend terrein. Wat wél bijzonder is: we bouwen dit keer nagenoeg om de hoek. Het pand is redelijk goed zichtbaar vanaf de snelweg, dus ik kan ‘m vanuit de auto aanwijzen als ik er een keer langsrijd met mijn vrouw en kinderen.”

Het nieuwe logistieke centrum voor Verhoek beschikt over een BREAAM Very Good certificering. Willem Arie: “Het pand wordt uitgerust met een ESFR Sprinklersysteem en is full electric. Ook zijn er diverse groenvoorzieningen aanwezig.” Zo zijn de gevels bijvoorbeeld voorzien van groenschermen in wisselende hoogtes en zijn er verschillende groenvakken in het plan opgenomen. “Denk bijvoorbeeld aan bestrating in de vorm van graskeien”, legt Steven uit. Ook zijn er op het dak 52 zonnepanelen aanwezig. “Daarmee kunnen ze de auto’s opladen, maar ook het pand gedeeltelijk van stroom voorzien.”

Het pand is ontworpen door Mies Architectuur en Pelecon structural engineers, Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie.

Meer berichten