27 juli 2020

Pleijsier Bouw start bouw Max & Moore Amsterdam

Max & Moore

Pleijsier Bouw is in opdracht van Being en COD gestart met de realisatie van Max & Moore in Amsterdam. Vorige week, op 22 juli 2020, is online het officiële startsein gegeven. Max & Moore is een herontwikkeling aan de Asterweg in Buiksloterham op een terrein met oude bedrijfsgebouwen. Dit wordt vernieuwd naar een modern en duurzaam kantorencomplex met een robuuste uitstraling.

Max & Moore, zoals de naam al zegt, zijn twee afzonderlijke kantoorgebouwen met een oppervlakte van 7.200 m2 en 2.800 m2 en staan in verbinding middels een brugconstructie. Het ontwerp door Mei architects and planners in samenwerking met DELVA Landscape Architecture/ Urbanism en MOSS kenmerkt zich als robuust en chic. Met aandacht voor een samenspel van het industriële karakter van Buiksloterham en groenbeleving zoekt het ontwerp aansluiting bij de omgeving. Ook het openbaar toegankelijk restaurant (500 m2) wordt een ontmoetingsplek voor gebruikers, omwonenden, en bezoekers. Daarnaast is sterk ingezet op duurzaamheid, natuur en gezondheid.

Naast kantoorruimte biedt het gebouw horecaruimte, 88 parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling. In de bouw van Max & Moore gaan we voor een BREEAM Excellent certificaat. De gebouwen worden geheel energieneutraal met een EPC van 0,0, WKO installatie, triple glas in combinatie met PV-panelen op het dak en geïntegreerd in de gevel. Bijzonder zijn de dakterrassen en wintertuinen, waarmee een aantal verdiepingen over unieke buitenruimtes beschikken.

Naar verwachting wordt Max & Moore in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Meer berichten