4 juni 2021

Pleijsier Bouw start bouw SPOT Amsterdam

cod spot amsterdam

Gisteren was het feestelijk moment en werd de eerste paal ‘geslagen’ door wethouder Laurens Ivens, COD | development pioneers, DUQER en Amvest.

Het project, dat wordt ontwikkeld door COD en Duqer, gaat zorgen voor een verandering in de omgeving Amstel III. Een gebied waar nu nog veel gewerkt wordt, verandert naar een levendige woon- én werkwijk met circa 1.100 nieuwe woningen, 13.000 m² kantoorruimte en 4.000 m² voor overige voorzieningen. Dit betekent ruimte voor 2.500 nieuwe bewoners.

In SPOT komen 1.100 huur- en koopwoningen in verschillende groottes: studio’s, stadsappartementen, lofts, gezinsappartementen en penthouses. De woningen voldoen aan de modernste eisen op het gebied van energie en duurzaamheid.

Het masterplan is getekend door KAAN Architecten en een aantal woontorens zijn ontworpen door Klunder Architecten, MoederscheimMoonen Architects en Door Architecten. Landschaps en interieurarchitect Inside Outside- Petra Blaisse ontwerpt de openbare inrichtingen.

Pleijsier Bouw is eind januari gestart met het inrichten van het bouwterrein en slopen van de gebouwen aan de Hogehilweg 13 en 15. Vervolgens zijn de stalen damwanden aangebracht. Momenteel worden de funderingspalen aangebracht.

Alle betrokkenen van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal!

Meer berichten