22 november 2021

Pleijsier Bouw start bouw ‘The Newton’ in Amsterdam

Vandaag mochten we de eerste paal van het appartementencomplex ‘The Newton’ in de grond slaan. Dit eigenzinnige driehoekige gebouw bevindt zich in de aantrekkelijke Kop Zuidas en biedt plaats aan maar liefst 101 appartementen.  Het gebouw beschikt onder andere over een prachtige groene binnentuin, zodat bewoners kunnen genieten van een groene omgeving mídden in Amsterdam.

Van alle gemakken voorzien

The Newton is een ontwikkeling van COD, ontworpen door Diederendirrix architecten en geconstrueerd door Van der Vorm. Het gebouw beschikt in totaal over 12.000 m2 bruto vloeroppervlakte en 175 m2 BVO commerciële ruimte. Daarnaast is het gebouw voorzien van een ondergrondse parkeergarage met 55 parkeerplekken. Ook aan duurzaamheid is volop aandacht besteed: het gebouw wordt volledig gasloos uitgevoerd én er wordt gebruikgemaakt van een WKO-systeem. Ook het dak is straks volledig voorzien van zonnepanelen.

Unieke winkelruimte en sfeervolle appartementen

Dankzij de bijzondere driehoekige vorm van het gebouw ontstaat er een unieke, herkenbare commerciële ruimte van 175 m2 op de begane grond aan het Hogelandplein. De 101 moderne en energiezuinige appartementen variëren in grootte, van circa 46 tot 110 m2. De hoge plafonds van 2,9 meter en de ranke, bijna kamerhoge kozijnen bieden een prachtig uitzicht en zorgen voor mooi daglicht in de appartementen. Omgeven door stad en groen, combineert The Newton álles waar de hedendaagse consument behoefte aan heeft.

Uitdaging genoeg

Volgens uitvoerder Peter-Jan ten Hove en projectcoördinator Sep de Bruin kent ook dit project de nodige uitdagingen. “Zo in hartje Amsterdam heb je als vanzelfsprekend beperkte bouwplaatsruimte. Ook het feit dat op op het naastgelegen plot gebouwd wordt vormt een uitdaging op zich. We gebruiken een gezamenlijke bouwweg en onze torenkranen staan in elkaars draaibereik; dat vergt de nodige logistieke en communicatieve skills. Maar dat alles mag de pret niet drukken, want het is een feest om bij zo’n statement-project in hartje Amsterdam betrokken te zijn!”

Meer berichten