1 november 2022

Pleijsier Bouw start logistiek project Segro in Hoofddorp

Pleijsier Bouw is van start gegaan met een nieuw project in Hoofddorp: project Segro. Pascal Cohen en Alex Oosterhof zijn de laatste weken druk geweest met de voorbereidingen en vertellen alvast hoe het nieuwe project eruit ziet.  

Onder de rook van Schiphol

Hoe ziet het nieuwe project eruit? Alex: “Het gaat om 24000 m2 bedrijfshal en 4000 m2 kantoorruime voor opdrachtgever Segro in Hoofddorp. Het nieuwe pand wordt gerealiseerd op een ontwikkelingslocatie waar Segro al meerdere panden bouwt én gaat bouwen.” Een gebied dat volop in ontwikkeling is dus, maar dat is niet de enige uitdaging volgens Alex. “We bouwen onder de rook van Schiphol, en hebben daarom te maken met diverse regels en restricties rondom het vliegverkeer. Gelukkig hebben we daar ervaring mee, dus dat vormt geen enkel probleem.”

Betrokken vanaf de start

De planning voor het nieuwe project is strak: het complete pand moet in een jaar gerealiseerd zijn. Pascal: “In september is er gestart met het grondwerk en afgelopen week stond het heiwerk op de planning. Kort na de bouwvak van 2023 wil de opdrachtgever het opgeleverd hebben. Dat is een mooie uitdaging!” “Dat betekent inderdaad een behoorlijk strakke planning”, voegt Alex toe. “Het mooie is dat we er als bouwer al vanaf het definitief ontwerp bij zijn. Hierdoor kunnen we goed sturen en hebben we meer grip op zaken als de constructie en de installatie. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het traject zo soepel mogelijk verloopt.”

Mooi én duurzaam ontworpen

Aan bijzondere elementen en details geen gebrek volgens de heren. Pascal: “Er wordt een grote luifel gerealiseerd. Daarnaast wordt het pand uitgerust met houten larix kolommen.” En ook aan duurzaamheid is gedacht. Zo wordt het pand gebouwd volgens de normen van BREEAM Excellent en voorzien van warmtekracht opwekking (WKO). “Kortom; een mooi nieuw project waar we een prachtig resultaat mee gaan behalen!”, besluit Alex enthousiast.

Het pand is ontworpen door Mies Architectuur en wordt gerealiseerd voor opdrachtgever Segro en eindgebruiker DHL.

Meer berichten