25 januari 2022

Pleijsier Bouw start met nieuwe productielocatie voor VEBE

In opdracht van VEBE (onderdeel van Condor Group) is Pleijsier Bouw begonnen met de bouwvoorbereidingen voor een nieuwe bedrijfshal met kantoren. De bedrijfshal beslaat maar liefst 56.400 m2en het kantoor ongeveer 2.800 m2. De nieuwe eyecatcher op ‘industrieterrein Zevenhond Zuid’ pal aan de N759 in Genemuiden biedt straks ruimte voor de productie van tapijt voor de automotive-industrie, een Customer Experience Centre én diverse kantooractiviteiten.

Architectonisch plaatje

Volgens Pascal (Pleijsier Bouw) is het nieuwe pand voor VEBE veel meer dan een ‘reguliere bedrijfshal’. “Met name het kantoor is echt van architectonisch niveau. Van den Berg Architecten uit IJsselmuiden realiseerde een ontwerp vol mooie details en dynamiek in de gevel. De gevel vormt ook meteen een knipoog naar de bedrijfsvoering van VEBE. In de gevel zijn namelijk verschillende witte panelen verwerkt die doen denken aan de structuur van biezenmatten; de historische voorloper van de huidige tapijtproductie in Genemuiden.”

Bouwkundig en installatietechnisch

Mooie uitdagingen zijn volgens Pascal Cohen de afstemming tussen bouwkundige en productie-gerelateerde onderwerpen én het feit dat er gebouwd wordt onder het BREAAM Outstanding-certificaat. “Dat laatste houdt in dat het gebouw de hoogste BREAAM-gradatie zal krijgen op basis van de BRL2020. Voor ons vormt dit een welkome en vooral zeer waardevolle opdracht, omdat het naadloos aansluit bij de gezamenlijke duurzame bedrijfsdoelstellingen van Condor Group en Pleijsier Bouw.” In de praktijk betekent het dat het nieuwe gebouw en de bijbehorende installaties aan strenge duurzaamheidseisen moeten voldoen. Zo wordt de nieuwe fabriekshal onder andere uitgerust met de meest recente warmtepompinstallatie. Pascal vult aan: “Ook zijn er strenge eisen vanuit de gebruiker en de verzekeraar; het dak is bijvoorbeeld berekend op 1,5 keer de gangbare norm i.v.m. brandveiligheid.”

Mídden in de engineeringsfase

De oplevering van de nieuwe VEBE-locatie staat gepland voor medio 2023. In het voorjaar van 2022 wordt de engineeringsfase afgerond. Zoals het nu lijkt kan Pleijsier Bouw in het derde kwartaal van 2022 starten met de bouw.

VEBE is net als Pleijsier Bouw een familiebedrijf uit Genemuiden. VEBE heeft meer dan 75 jaar ervaring en een jaarlijkse productie van 60 miljoen m² één van de wereldmarktleiders op het gebied van naaldvilttapijt, vuilvangmatten, lopers, kunstgras, matten en tapijttegels.

 

Meer berichten