21 december 2023

Pleijsier Bouw start project The Dialogue aan de Wenkebachweg in Amsterdam

Pleijsier Bouw is gestart met de sloop van het pand inclusief de kelder. Voor The Dialogue wordt een oud kantoorgebouw aan de H.J.E. Wenckebachweg herontwikkeld. Het Amstel Business Park Zuid wordt door de Gemeente Ouder-Amstel getransformeerd naar een veelzijdig en aantrekkelijk stedelijk gebied.

Het project bestaat uit 2 woontorens van 50 en 70 meter met een tussenbouw variërend tot 35m¹. Het geheel bevat een combinatie van 123 sociale huurappartementen, 197 midden-huursegment appartementen, 110 koopappartementen en een zorgcentrum met 42 kamers, welke zijn bedoeld voor mensen met dementie en een zorgechtpaarwoning. Verder bestaat het project uit een ondergrondse parkeergarage met bergingen van ca. 5350m² en een commerciële plint van ca. 4800m² voor zowel horeca als kantoor en een compleet ingerichte binnentuin.

De start van de bouw staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024. Als eerste zal de kelder tot en met de 2e verdieping in het werk gestort worden, daar bovenop komt de tunnelbouw. Een eyecatcher is de aluminium gevelbekleding die rondom het gebouw te zien zal zijn. Het binnenstedelijk bouwen op een kleine bouwplaats zal resulteren in veel just-in-time logistiek. De oplevering van The Dialogue zal in 2027 plaatsvinden.

The Dialogue is een ontwikkeling van COD en Amvest. Het appartementencomplex is ontworpen door Cruz y Ortiz architecten. Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de uitwerking van het Technisch Ontwerp naar Uitvoerings Ontwerp en van realisatie tot en met “turnkey” oplevering.

Meer berichten