2 november 2023

Pleijsier Bouw start sloop kantoor ‘Damsigt’ in Voorburg

Op 31 oktober 2023 is de sloop van het Damsigt-kantoor in Voorburg gestart. Wethouder Astrid van Eekelen gaf officieel het startsein. Het kantoor maakt plaats voor 295 huurappartementen die middenin een groene omgeving komen te staan.

Damsigt maakt onderdeel uit van de gebiedsontwikkeling Klein Plaspoelpolder en betreft een nieuwbouwproject bestaande uit 6 woonblokken die met elkaar verbonden worden door een op maaiveld gelegen parkeergarage. Op het dak van deze parkeergarages worden, tussen de woonblokken in, openbaar toegankelijke binnentuinen aangelegd.

Blok 1 t/m 5 bestaan uit 5 bouwlagen en zijn qua vorm gelijk. Blok 6 is een losstaand, U-vormig gebouw, bestaande uit 3 bouwlagen. Damsigt beschikt over 295 huurappartementen met een woonoppervlakte van 28.900 m² en een parkeergarage van 7.500 m². Het gebouw wordt volledig gasloos met een duurzaam WKO-systeem en de daken worden voorzien van zonnepanelen.

Damsigt is een ontwikkeling van Borghese Real Estate namens Amvest, ontworpen door OZ Architects en geconstrueerd door Aveco de Bondt.

Meer berichten