23 april 2021

Eyecatcher langs de A10, het Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas

Eyecatcher langs de A10, het Van der Valk Hotel Amsterdam Zuidas!
Het interieur is net zo mooi als het exterieur, dus zeker de moeite waard om te bezoeken!

Het hotel met 245 kamers, 4 parkeerlagen, brasserie, restaurant, vergaderruimtes en wellnesscentrum is ‘BREEAM Official Oustanding’ gecertificeerd.

Ontwerp: Wiel Arets Architects

Veelzijdige klus

Remco Muller: “Het pand is nu opgedeeld in twee gebouwen (blok A uit de jaren ’50 en Blok B uit de jaren ‘90), straks moet dit weer één geheel worden. We zijn in week 4 officieel begonnen met het project en gestart met het sloopwerk. In week 12 verwachten wij ook al te starten met de renovatie werkzaamheden, zoals het herstellen van de kozijnen en stralen van de gevel. Ondertussen gaan we ook door met de overige (constructieve) sloop werkzaamheden, die we in week 25 hopen af te ronden. Het pand wordt volledig gestript en vernieuwd. Blok A en B worden samengevoegd en de gehele gevel van Blok B wordt vernieuwd en voorzien van steenstrips en aluminium kozijnen. In blok A wordt de gehele gevel gestraald, tot het beton in het zicht komt, en worden de kozijnen vervangen. Blok A krijgt een extra verdieping en Blok B zelfs vier. Deze worden voorzien van vliesgevels met structureel glas. Daarmee heeft het pand straks in totaal 10 verdiepingen.”

Bouwen op een postzegel

IDEA heeft het hoofdontwerp gemaakt, Fokkema nam het interieurontwerp voor het nieuwe kantorencomplex onder z’n hoede. Jasper van Loenen: “Alles aan dit project is een mooie uitdaging. Het betreft bestaande bouw, de planning is strak en je begeeft je in hartje centrum, strák langs de Catharijnesingel. Oftewel: een treffend voorbeeld van ’bouwen op een postzegel’. Bovendien wordt het gebouw uitgevoerd met een duurzame klasse A-installatie. We verwachten het nieuwe kantorencomplex in de tweede helft van 2022 te kunnen opleveren.”

Meer berichten