28 juli 2017

Schiphol Green Mountains Logistics Park artikel in Stedenbouw

schiphol-gmlp

De positie van Nederland als hét logistieke knooppunt van Europa versterken. Hoe Schiphol Green Mountains Logistics Park daar aan bijdraagt leest u in het artikel van Stedenbouw over dit bijzondere project, waar ook Pleijsier Bouw een bijdrage aan mag leveren.

“Pal naast de kop van de Aalsmeerbaan van luchthaven Schiphol is het moderne logistieke complex Green Mountains Logistics Park in aanbouw. De eerste fase omvat een hal van 30.000 m², die nog dit jaar wordt opgeleverd. Daarna verrijzen er nog drie hallen waardoor het totale oppervlak op ruim 100.000 m² uitkomt.

Bouwen onder de rook van Schiphol

Eind 2015 schreef Borghese een tender uit voor het ontwerp van het distributiecentrum. Het ontwerp van Mies Architectuur won deze tender. Het duurzame en hoogwaardige logistieke bedrijvenpark, dat het duurzaamheidscertificaat BREEAM ‘Very Good’ krijgt, wordt gebouwd door Pleijsier Bouw. Bij de uitvoering moet deze aannemer voldoen aan de specifieke eisen die gelden voor het bouwen onder de rook van Schiphol. “We moeten rekening houden met de radarkaarten van de luchthaven”, vertelt Alex Oosterhof, projectcoördinator bij Pleijsier Bouw. “De landingsbaan ligt zo dichtbij, dat als je hier rondloopt je eigenlijk al de regels overtreedt. Dat betekent dat we ontheffing moesten aanvragen voor de verschillende hoogtes van het materieel dat wij bij de bouw inzetten en dat het materieel alleen kan worden ingezet op basis van een strakke planning.”
Lees het gehele artikel op de website van Stedenbouw.
Bekijk het project.
 

Meer berichten