19 november 2021

Student Experience is winnaar ‘Best Sustainable Student Property and Best Student Housing Property award 2021’

Student Experience is winnaar ‘Best Sustainable Student Property and Best Student Housing Property award 2021’.

Beide awards zijn internationale prijzen voor het nieuwste complex: Student Experience Amsterdam Minervahaven. Er kan met trots gezegd worden dat deze locatie het meest duurzame studentencomplex van Europa is en eersteklas wooncomfort en faciliteiten biedt voor studenten van over de hele wereld.

De Best in Class Awards is een internationale prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan organisaties en initiatieven die een voorbeeldfunctie vervullen op het gebied van studentenhuisvesting en samenwonen.

Het team van Pleijsier Bouw feliciteert de teams van Student Experience, VURB architects, Techniplan Adviseurs en alle betrokkenen met deze bijzondere kroon op het werk!

Beste duurzame studentenwoningen

Het complex is BREEAM-NL gecertificeerd, wat zorgt voor een minimale CO2-uitstoot. Hiervoor zijn verschillende innovatieve oplossingen toegepast, zoals zonnepanelen op drie gevels, led-verlichting door het hele gebouw en het gebruik van een warmte-koude opslagsysteem in plaats van gas. Onze groene daken ondersteunen de lokale flora en fauna en zijn zelfs een studiecase geworden voor ecologiestudenten. Daarnaast worden bewoners dagelijks aangemoedigd om hun ecologische voetafdruk te verkleinen door gebruik te maken van deelfietsen, het recyclebaar afvalsysteem en de verhuur van huishoudelijke artikelen. Georganiseerde evenementen zoals een ruilfeest, masterclass en co-studysessie zorgen voor sociale duurzaamheid en een hechte gemeenschap.

De Class Foundation-jury over het winnen van deze prijs: ‘Student Experience Minervahaven heeft echt een 360-gradenbenadering van duurzaamheid! Ze zijn niet alleen trendsetters als het om hun eigendom gaat, ze leren hun bewoners hoe ze duurzaam kunnen leven en delen hun bevindingen om de industrie als geheel vooruit te helpen!’

Beste studentenhuisvesting

Student Experience Amsterdam Minervahaven is een short stay residentie waar studenten maximaal een jaar kunnen verblijven. Ideaal als je naar Amsterdam komt voor een stage, minor of promotieonderzoek. Naast de 600 volledig ingerichte studio’s met eigen keuken en badkamer zijn er ook tal van gemeenschappelijke voorzieningen waar bewoners met elkaar kunnen socializen. Er is een lounge met gezellige zithoeken, gamecorner, eetkamer, gym en natuurlijk het karakteristieke sportveld op het dak. Het organiseren van verschillende activiteiten zoals een yogales, meet & greet, filmavond op het dak en co-studiesessies dragen bij aan het gemeenschapsgevoel. Daarnaast bestaat het Student Experience team uit 24 personen.

Bron: StudentExperience

Meer berichten