1 mei 2020

Well Gold certificaat voor hoofdkantoor ASICS

asics hoofddorp

Een WELL Core and Shell Gold certificaat voor het nieuwe hoofdkantoor van sport- en lifestylemark ASICS in Hoofddorp. In Nederland is dit het 11 gebouw dat een dergelijk certificaat heeft ontvangen en daarmee is het een van de gezondste kantoren in ons land. Pleijsier Bouw heeft het nieuwe kantoor in 2019 aan Asics opgeleverd, met een oppervlakte van 19.500 m2, inclusief een ondergrondse parkeergarage en in het atrium een unieke driedimensionale ‘showcase’.

Geavanceerd, duurzaam en gezond was de ambitie voor het nieuwe gebouw, dat is ontworpen door Powerhouse. Om die ambitie aantoonbaar waar te maken, werd gekozen voor LEED-certificering (duurzaamheid) en WELL-certificering voor het gezondheidsaspect.
De behaalde Gold certificering van de WELL Building Standard is onderdeel van het eerste en enige certificeringsysteem voor het creëren en controleren van een werkomgeving die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. De combinatie van beide certificaten was een uitdaging, gezien het wereldwijd maar beperkt is doorgevoerd. Er is hier een gebouw gecreëerd dat bijdraagt aan een betere leefomgeving door beperkt energie- en waterverbruik en een beperkte CO2-uitstoot. Door focus te leggen op een gezond binnenklimaat en comfort en variatie van de werkomgeving, draagt het gebouw ook bij aan het welbevinden van de medewerkers. Dit laatste wordt onder andere gerealiseerd door optimale luchtkwaliteit, veel daglichttoetreding en een hierop afgestemd kunstlichtontwerp, de selectie van de materialen en door een aantrekkelijke trap die het gebruik stimuleert.
De volgende stap voor ASICS is het WELL Interior certificaat. ASICS deelt de tuin en de parkeergarage met de buren Danone.

Meer berichten