20 april 2018

Artikel over HelloFresh Bleiswijk

HelloFresh realiseert een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein Prisma in Bleiswijk. Met een oppervlakte van 20.000 m2 ,meer dan twee keer zo groot als het oude gebouw, kan de maaltijdenboxleverancier zijn klanten een groter en uitgebreide assortiment aanbieden en sneller bedienen. Het gebouw wordt opgeleverd met een BREEAM Excellent certificaat.

Op 12 oktober ging de eerste paal de grond in, na een zeer korte ontwerp- en voorbereidingsperiode. Bouwbedrijf Pleijsier Bouw uit Genemuiden werd vlak voor de zomer benaderd door ontwikkelaar Borghese Logistics en kon vrijwel meteen daarna aan de slag. ‘Het vastleggen van de heistellingen was het grootste knelpunt, maar toen dat was geregeld konden we na de vakantie meteen starten’, vertelt projectcoördinator Alex Oosterhof van Pleijsier Bouw Genemuiden.

Veel koeling

Het nieuwe e-commerce distributiecentrum bestaat uit 19.500 m2 bedrijfsruimte, 1.500 m2 kantoor en 133 autoparkeerplaatsen. Het pand krijgt 42 laad-/ losplatforms en er komen voldoende parkeerplaatsen voor vrachtwagens. De Het nieuwe distributiecentrum van HelloFresh bestaat uit 19.500 m2 bedrijfsruimte en 1.500 m2 kantoorruimte. vrije hoogte bedraagt 10,5 meter. In het nieuwe distributiecentrum worden losse versproducten geleverd, verpakt tot complete maaltijdboxen en klaargemaakt voor transport. Meer dan 70% van de hal is gekoeld tot vier graden Celsius. Ook is er een grote vriescel van 700 m2 , waarin producten tot -20 graden Celsius gekoeld kunnen worden. Deze is als doos-in-doos constructie in het pand opgenomen.
Het volledige artikel kun je lezen via deze link: Artikel HelloFresh
Bron: industriebouw

Meer berichten