1 augustus 2016

Cashew: noot aan de man

Pleijsier Bouw_cashewsector_woord_daad_burkina faso

Pleijsier Bouw steunt samen met drie andere aan bouwgerelateerde bedrijven de kleine cashewboeren in Burkina Faso en Benin. 

Organisatie Woord en Daad gebruikt onder andere de door ons verschafte lening om micro kredieten te verstrekken aan deze West-Afrikaanse cashewboerenAfgelopen 24 juni, waren we aanwezig op het prachtige Groene Paviljoen bij Bomencentrum Nederland in Baarn, die functioneerde als podium voor het project “Kraak de Noot”. Tijdens deze inspirerende bijeenkomst spraken organisatoren, investeerders en Burkinese gast: Fatao Nebie, over het project “Kraak de noot”.

Het hoger gelegen doel: werkgelegenheid creëren en meer inkomen genereren voor 10.000 cashewboeren in de arbeidsintensieve wereld van de cashewnoten. Dit allemaal vanuit het motto: liefhebben, niet alleen in woorden, maar ook zeker in daden! Niets en niemand is identiek. Elk nootje en elke medewerker heeft zijn of haar eigen verhaal. Bekijk hieronder het complete verhaal en laat je blik op de cashewsector veranderen! 

Meer berichten