14 september 2017

Door weer en wind op de Galibier voor huizen in Bangladesh

Door-weer-en-wind-op-de-Galibier-voor-huizen-in-Bangladesh

Regen, wind, sneeuw… Verre van ideale omstandigheden. En dan ook nog op de flanken van de Col du Galibier, een Franse berg die zelfs de meeste professionele wielrenners liever links laten liggen.

Toch gingen wij er tegenop, zaterdag 9 september, de 15 collega´s van COD, Borghese en Pleijsier Bouw. Per fiets, rennend, wandelend… Van (al aardig hoog) 1400 meter tot maar liefst 2650 meter. Over een afstand van in totaal 18,5 kilometer.
Overigens was het niet de eerste keer dat wij aan deze manifestatie meededen. Twee jaar geleden waren we ook al van de partij op de Col du Galibier. Waarmee maar gezegd is dat MVO bij ons niet eenmalig en allesbehalve een loze kreet is!

Doel en goede doel bereikt

Hoe bar de tocht soms ook was, iedereen haalde de top. Daarmee waren én het doel én het goede doel bereikt. Meer dan 32.000 euro voor de stichting Fiets voor een huis. En daarmee voor (mede)mensen in Bangladesh. Deze mensen krijgen een lening van 1000 euro, die ze in 7 jaar terugbetalen. En van dat geld kunnen dan weer andere mensen een lening afsluiten.
Voor de goede orde: in totaal gingen meer dan 600 mensen de berg op. Om uiteindelijk met zijn allen zo´n 780.000 euro op te brengen. Een pracht bedrag dat goed is voor een flink aantal huizen voor mensen in Bangladesh. Huizen die niet alleen letterlijk onderdak bieden, maar bovendien een solide basis leggen voor meer veiligheid, meer gezondheid, meer ontwikkeling, kortom voor een beter leven.

Bekijk de aftermovieMeer berichten