Amsterdam Student Experience International

Amsterdam

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Studenthotel met een half verdiepte parkeergarage en vele voorzieningen

Oppervlakte

Certificaten

Bouwperiode

Soort project

Projectomschrijving

  • Studentenhotel
  • 596 studentenhotelkamers
  • Half verdiepte parkeergarage
  • Restaurant
  • Ruimtes voor algemeen gebruik
  • SEI- projectinformatie boekje

Project updates

Maart 2020

Ondanks de situatie en de veiligheidsmaatregelen rondom Corona is er op de bouw in de afgelopen weken enorm veel werk verzet. De gevels van het studentenhotel met 596 kamers zijn dicht en naderen hun voltooiing. Op de buitengevels komen zonnepanelen, deze worden vanaf vandaag bevestigd en ook de dakdekkers hebben het tempo er goed in, het bijzondere aan dit project, of zelfs kenmerkend voor de gebouwen van Student Experience, is de sportkooi op het dak. Ook het interieur krijgt steeds meer vorm en de zichtbare afbouwcomponenten komen in beeld. Op de verdiepingen gaat de afbouwtrein verder, helaas kan dit in de huidige situatie niet op volle kracht, maar we gaan door met de bouw.

Februari 2020

Wij hebben het hoogste punt reeds gevierd. Voor het casco staan de laatste stortingen op de planning. We hopen hierna snel de gevels te kunnen plaatsen. Binnen het gebouw zijn alle werkzaamheden vol op stoom. Binnen de algemene ruimten op de begane grond komen de eerste houtenplafonds uit de verf.

Januari 2020

Nog twee weken te gaan en dan vieren wij het hoogste punt. Op dit moment wordt waar het kan worden de gevels aangebracht en nadat het hoogste punt is bereikt kunnen alle gevels worden aangebracht. De dakdekker is druk doende met het aanbrengen van de dakterrassen en binnen in de SEI is de binnenafbouw op volle toeren.

November 2019

Bij dit project verloopt de bouw goed. De gevels worden vlot aangebracht en binnen zitten wij volop in de afbouwfase. Op het buitenterrein worden de eerste nutsvoorzieningen aangelegd.
Het studentenhotel wordt gekoeld en verwarmd d.m.v een warmte- en koudebron. Een systeem dat kou en warmte kan opslaan op een natuurlijke manier. Op deze manier kun je op een duurzame manier kou en warmte gebruiken wanneer je dit nodig hebt in bijvoorbeeld de zomer en/of winter periode. Om deze bron te realiseren moest er geboord worden tot een diepte van 180 meter.

Oktober 2019

De bouw is goed op gang. Wij zijn bezig met de vierde verdieping. De betongevels zijn gemonteerd en het monteren van de HSB gevels volgt komende week. De zonnepanelen zijn gemonteerd op de mockup. Dit zijn speciale zonnepanelen waarbij je de zonnecellen niet ziet. Deze panelen worden gemonteerd aan de gevel zodat je in feite een gevel maakt die zonlicht omzet naar energie.

September 2019

Het Amsterdam Student Experience International gaat de hoogte in! Alles loopt volgens planning. Over twee weken willen wij de proefgevel plaatsten. Deze proefgevel komt rechtstreeks uit de fabriek en is al helemaal kant en klaar met o.a. de kozijnen erin gemonteerd. Het eerst plaatsen van een proefgevel heeft de nuttige functie om te kijken hoe alles uitpakt, zo verminderen wij het risico op verrassingen bij het plaatsen van de andere gevels. Waar wij ook mee gaan beginnen is de eerste proefkamer in het gebouw, wanneer deze kamer klaar is en een afstemmingsronde heeft plaatsgevonden gaan wij de binnenwanden plaatsen en beginnen dan aan de afwerking.

Augustus 2019

Al moest het betonstorten vanwege de hitte een enkele keer worden uitgesteld, het project loopt het op schema. Tevredenheid alom dus. Het tunnelen (bij de vorige update uitgelegd) gaat nu echt beginnen. En er wordt een start gemaakt met het binnenwerk (installaties, wanden en afbouw). Verder is het vooral cascowerk wat de klok slaat. Dat gaat overigens nog door tot januari volgend jaar.

Juli 2019

“Betonstorten” dat is in juli het sleutelwoord bij dit project. Daardoor zie je steeds meer van het project boven de grond. Na het storten gaan wij tunnelen. De tweede helft van het jaar worden de gevels aangebracht en de kamers gemaakt. De bouw gaat in ieder geval mooi volgens planning.

(fotografie Egbert de Boer)

Mei 2019

Op de bouwplaats is de torenkraan opgebouwd en deze is nu volledig in gebruik. Alle prefab kolommen in de kelder zijn geplaatst. Verder zijn de onderliggende balken t.b.v. daktuinvloer en de daktuinvloer zelf gewapend en gestort. Tevens is begane grondvloer gestort en gewapend. Komende periode gaan wij verder met het storten van de begane grondvloer en gaan we de prefab kolommen plaatsen op de omliggende begane grondvloer. Vervolgens worden de kelderwanden verder opgetrokken tot aan de mezzaninevloer.

April 2019

De bouw van het SEI vordert gestaag. Wij hebben de keldervloer gestort en de onderste kelderwanden en de fundering van de begane grond worden momenteel opgetrokken. Komende week komt ook de torenkraan om goed op hoogte te kunnen werken.

Maart 2019

De afgelopen twee weken hebben wij t.b.v. de poeren onder de keldervloer heipalen gesneld, akoestisch doorgemeten en de posities nauwkeurig ingemeten. In eerdere fases zijn al ca. 45 van de 50 poeren onder de keldervloer op die manier gewapend en gestort. Deze week wordt een deel van de poeren onder de begane grond gewapend en van stekken voorzien t.b.v. de prefab kolommen.

Een groot deel van de wapening voor de keldervloer is daarnaast gereed. Er wordt nu hard gewerkt om de andere helft deze week gereed te krijgen. Al het benodigde installatiewerk zoals rioleringen, sparingen en elektra zijn en worden nog opgenomen.

De komende week verwachten wij de gehele keldervloer van de parkeergarage in één keer te kunnen storten en af te werken. Vervolgens zullen we overgaan op de stort van de kelderwanden.

Januari 2019

De eerste paal is eind 2018 de grond ingegaan en dit werd gevierd met een startschot en het het tonen van de maquette van dit mooie gebouw. Het Amsterdam Student Experience International wordt gebouwd om straks 600 internationale studenten te kunnen huisvesten.
Wij hebben de laatste maand van 2018 450 heipalen aangebracht. Dit was mooi volgens plan. Wij zijn nu gestart met de kelder.