Utrecht Catharijnesingel

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Optimaliseren, renoveren, verduurzamen en uitbreiden van het bestaande aan de Catharijnesingel.

Oppervlakte

12.000 m²

Certificaten

Klasse A installatie (met klimaatplafonds)

Bouwperiode

2021-2022

Soort project

10

Aantal kamers

Projectomschrijving

 • Uitbreiding kantoorpanden Catharijnesingel Utrecht
 • Renovatie en nieuwbouw
 • Uitbreiding met 3 bouwlagen
 • Totaal 9 bouwlagen
 • Project updates

  November 2021

  De staalconstructie op bouwdeel A is afgerond en de dakbedekking is gereed. Op de 7e verdieping zijn de kozijnen ook gemonteerd.

  In het middengebied is het staal op de 8e verdieping waarbij ook bouwdeel B tot de 8e verdieping is gemonteerd. Per verdieping worden ook de betonvloeren en trappen gestort of gemonteerd.

  De gevel is ter plaatse van de bestaande constructie dicht gezet met de houtskeletbouw wanden, waarin ook de kozijnen zijn geplaatst. Het isolatie systeem inclusief de steenstrips zijn bijna afgerond.

  Binnenin het gebouw worden de installaties gemonteerd en is reeds gestart met de afbouw werkzaamheden.

  September 2021

  De zware sloopwerkzaamheden zijn afgerond en we zijn na de bouwvakvakantie gestart met het storten van de vloer en het opbouwen van de staalconstructie in het middengebied, waar ook per verdieping de vloeren en trappen worden gemonteerd.

  De gevel van het eerste bouwdeel van het gebouw is afgerond en de steigers zijn daar afgebouwd. Ter plaatse van de afgeronde gevel wordt de staalconstructie opgebouwd, waardoor 2 nieuwe bouwlagen worden gerealiseerd. Op het tweede bouwdeel worden de houtskeletbouw elementen geplaatst waarop het isolatiesysteem met steenstrips wordt aangebracht. In diezelfde periode worden ook de kozijnen in de gevels geplaatst.

  Juni 2021

  Het constructieve sloopwerk nadert zijn einde en ligt op schema voor een afronding eind week 28).

  Pleijsier Bouw maakt zich de komende weken klaar voor het opbouwen van het nieuwe werk, waaronder het HSB van blok B.

  Het gevelstralen van blok A is bijna gereed en daar zullen over 2 weken de nieuwe puien in gemonteerd worden. Op dit moment worden de stelkozijnen erin gemaakt om dat doel te halen.

  De twee gebouwen (blok A en B) zijn nu nog fysiek gescheiden. Na de vakantie zal daar weer 1 geheel van gemaakt worden.

  April 2021

  Wij zijn inmiddels begonnen met het stralen van de gevel, verder zijn wij volop in de sloopfase en inmiddels gestart met het constructieve sloop. Het steiger staat al voor een behoorlijk deel en ook de torenkraan staat te draaien.

  Januari 2021

  Deze week gestart met het inrichten van het bouwterrein en de stripsloop (Beelen) van bouwdeel A en B met bijbehorende steiger (vd Panne) en bouwlift (Böcker).