Utrecht Catharijnesingel

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Optimaliseren, renoveren, verduurzamen en uitbreiden van het bestaande aan de Catharijnesingel.

Oppervlakte

12.000 m²

Certificaten

Klasse A installatie (met klimaatplafonds)

Bouwperiode

2021-2022

Soort project

10

Aantal kamers

Projectomschrijving

 • Uitbreiding kantoorpanden Catharijnesingel Utrecht
 • Renovatie en nieuwbouw
 • Uitbreiding met 3 bouwlagen
 • Totaal 9 bouwlagen
 • Project updates

  Juni 2022

  Het tegelen en stucen van de wanden en plafonds en het monteren van de klimaatplafonds is nagenoeg afgerond.

  In het hoofdtrappenhuis worden de verlichtingsarmaturen gemonteerd en de glazen balustrade, inclusief zetwerken, worden geplaatst.

  De glazen wanden met deuren, die de scheiding maken tussen kantoorgebied en algemene ruimtes, zijn op de helft van de verdiepingen gemonteerd en worden aansluitend van glas voorzien. Komende weken worden de deuren gemonteerd voor de toiletruimtes en technische ruimtes. De gevels zijn in zijn geheel gesloten nu de glazen tourniquet en circleslide ook gemonteerd zijn.

  Aan de buitenzijde van het pand is het natuursteen nagenoeg afgerond en is de kolombekleding aangebracht.

  Het achterterrein wordt momenteel herstraat en de groenvoorzieningen worden aangebracht.

  Mei 2022

  Het tegelen en stucen van de toiletten is bijna afgerond en ook zijn op veel verdiepingen de klimaatplafonds gemonteerd.

  Komende weken wordt een start gemaakt met het monteren van de glazen puien.

  De vaste plafonds in het trappenhuis zijn inclusief de vides gereed gemaakt, waarna ook een start wordt gemaakt met de glazen balustraden en het zetwerk tegen de vides. Aansluitend worden alle plafonds gestuct.

  Februari 2022

  Aan de Catharijnesingel- en Westerstraatzijde wordt het glas in de vliesgevel en kozijnen gezet en zijn we de steiger volledig aan het afbouwen. Deze werkzaamheden zijn in week 12 afgerond en daarmee is weer een mijlpaal behaald, nu het gebouw te zien is zoals deze ook opgeleverd gaat worden.

  Aan de achterzijde wordt ook het glas gezet in de vliesgevel en kozijnen en de steiger afgebroken.

  Om het pand blijven nog wel de bouwschuttingen staan, omdat de laatste werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het omkleden van de betonnen kolommen en het plaatsen van het natuursteen t.p.v. de nieuwe entree.

  Binnen in het gebouw zijn wij bezig met de afbouwwerkzaamheden en installaties. In de komende periode worden de wanden en koven getimmerd waar vervolgens de actieve plafonds en glazen wanden tegenaan worden gemonteerd.

   

  Januari 2022

  De stalen constructie van de laatste verdiepingen is opgebouwd en de vloeren zijn geplaatst.

  In week 4 heeft het gebouw haar hoogtste punt bereikt, waarmee een momentje is gecreëerd door de opdrachtgever om het bouwpersoneel te bedanken voor hun inzet.

  Aansluitend wordt de dakisolatie aangebracht en het dak dicht geplakt, waarmee het dak waterdicht is. De stijlen en dorpels van de vliesgevel zijn grotendeels aangebracht en er is een start gemaakt met het beglazen van de vliesgevels.

  Per verdieping wordt het pand langzaam wind- en waterdicht gemaakt. Naar verwachting is het gehele pand eind maart geheel wind- en waterdicht.

  In de tussentijd worden ook de afbouwwerkzaamheden verder doorgezet. Op de bouwdelen waar het pand wind- en waterdicht is, worden de wanden en kolommen gestuct en afgewerkt. Aansluitend daaraan wordt een start gemaakt met de plafonds.

  De installaties boven het plafond zijn tegen die tijd afgerond. In het middengebied en de schachten zijn deze ver gevorderd en worden de komende maanden ook afgerond.

   ​

  November 2021

  De staalconstructie op bouwdeel A is afgerond en de dakbedekking is gereed. Op de 7e verdieping zijn de kozijnen ook gemonteerd.

  In het middengebied is het staal op de 8e verdieping waarbij ook bouwdeel B tot de 8e verdieping is gemonteerd. Per verdieping worden ook de betonvloeren en trappen gestort of gemonteerd.

  De gevel is ter plaatse van de bestaande constructie dicht gezet met de houtskeletbouw wanden, waarin ook de kozijnen zijn geplaatst. Het isolatie systeem inclusief de steenstrips zijn bijna afgerond.

  Binnenin het gebouw worden de installaties gemonteerd en is reeds gestart met de afbouw werkzaamheden.

  September 2021

  De zware sloopwerkzaamheden zijn afgerond en we zijn na de bouwvakvakantie gestart met het storten van de vloer en het opbouwen van de staalconstructie in het middengebied, waar ook per verdieping de vloeren en trappen worden gemonteerd.

  De gevel van het eerste bouwdeel van het gebouw is afgerond en de steigers zijn daar afgebouwd. Ter plaatse van de afgeronde gevel wordt de staalconstructie opgebouwd, waardoor 2 nieuwe bouwlagen worden gerealiseerd. Op het tweede bouwdeel worden de houtskeletbouw elementen geplaatst waarop het isolatiesysteem met steenstrips wordt aangebracht. In diezelfde periode worden ook de kozijnen in de gevels geplaatst.

  Juni 2021

  Het constructieve sloopwerk nadert zijn einde en ligt op schema voor een afronding eind week 28).

  Pleijsier Bouw maakt zich de komende weken klaar voor het opbouwen van het nieuwe werk, waaronder het HSB van blok B.

  Het gevelstralen van blok A is bijna gereed en daar zullen over 2 weken de nieuwe puien in gemonteerd worden. Op dit moment worden de stelkozijnen erin gemaakt om dat doel te halen.

  De twee gebouwen (blok A en B) zijn nu nog fysiek gescheiden. Na de vakantie zal daar weer 1 geheel van gemaakt worden.

  April 2021

  Wij zijn inmiddels begonnen met het stralen van de gevel, verder zijn wij volop in de sloopfase en inmiddels gestart met het constructieve sloop. Het steiger staat al voor een behoorlijk deel en ook de torenkraan staat te draaien.

  Januari 2021

  Deze week gestart met het inrichten van het bouwterrein en de stripsloop (Beelen) van bouwdeel A en B met bijbehorende steiger (vd Panne) en bouwlift (Böcker).