Den Haag Elara

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Elara wordt gerealiseerd op Het Maanplein als onderdeel van de nieuwe, dynamische stadswijk Binckhorst.

Oppervlakte

17.500 m²

Certificaten

Bouwperiode

2021-2023

Soort project

Aantal kamers

Projectomschrijving

Elara wordt gerealiseerd op Het Maanplein in Den Haag als onderdeel van de nieuwe, dynamische stadswijk Binckhorst. Er worden 140 sociale huurwoningen, 121 parkeerplaatsen en 385 m² commerciële ruimte gerealiseerd.

Project updates

Juni 2022

Inmiddels zijn het casco en de HSB-elementen op hoogte. Hiermee is het hoogte punt (bijna 50m¹) bereikt. Binnen vorderen de afbouwwerkzaamheden gestaag. De binnenwanden van gibo en metal-stud zijn halverwege en de stukadoor en tegelzetter zijn volop bezig.

Buiten wordt de rupskraan weer afgebroken en wordt het terrein gereed gemaakt voor de start na de bouwvak van de bouw van de parkeergarage. Tevens is Eneco druk bezig met de aanleg van de stadsverwarming in de naastgelegen straat.

Mei 2022

De 12e verdieping van het gebouw wordt momenteel gemonteerd. Nog even en we bereiken het hoogste punt. De 15e vloer is de dakvloer.
Binnen wordt er ook flink doorgewerkt! Na de zomervakantie/bouwvak 2022, starten we op met de werkzaamheden van de parkeergarage.

April 2022

Inmiddels zijn we met het casco en de gevels op de 8e verdieping. Nog 6 verdiepingen te gaan. Elke 5 dagen verrijst er een nieuwe verdieping. Er is gestart met de binnenwanden en installaties in het gebouw.

De modelwoning in het gebouw wordt gereed gemaakt. 

Maart 2022

Inmiddels zit het tempo er lekker in en begint het gebouw mooi vorm te krijgen. Het blijft een komen en gaan van vrachtwagens met prefabbeton-elementen, houtskeletbouw-elementen en steigermateriaal. Het casco is inmiddels halverwege. Misschien minder zichtbaar maar zeker niet minder belangrijk is het installatiewerk. Op de constructievloeren worden alle installaties aanlegt door de installateur en daarna van een vullaag van beton voorzien. Hier zal later nog een dekvloer overheen komen.

Verder is er inmiddels gestart met de eerste afbouw werkzaamheden. In de kelder en de begane grond beginnen de binnenwanden vorm te krijgen, waardoor de ruimtes zich duidelijker weergeven. De komende periode zal de afbouw verder worden opgetuigd en ook de gevels van de loggia’s zullen meer vorm gaan krijgen.

 

Januari / februari 2022

Een belangrijke eerste stap in de bouw van het stijlvolle appartementencomplex ‘Elara’ is bereikt: inmiddels is de fundering gereed, zijn de keldervloeren van het Hoekblok (splitlevel) gestort én de in het werk gestorte betonwanden klaargemaakt. Ondertussen is het bouwterrein toe aan de volgende fase, waarbij onder andere de betonplaten worden uitgebreid voor transportwerkzaamheden en het plaatsen van de steiger. Ook de steigerbouwer is begonnen, zodat er veilig gewerkt kan worden op hoogte.
De draglineschottenbaan voor de rupskraan ligt ondertussen klaar en ook de rupskraan zelf is aangevoerd en opgebouwd. Het is altijd weer een spektakel als de giek van de kraan (totale liggende lengte bijna 100m¹) eindelijk overeind komt.
 
Nu de bouwplaats en de rupskraan er klaar voor zijn gaan we de volgende fase in: de bouw van het prefab betonnen casco en de houtskeletbouw gevelelementen. Tot halverwege de bouwvak wordt er nu elke werkweek een nieuwe verdieping gerealiseerd tot aan het dak en zal het hoekblok steeds meer vorm krijgen.

November 2021

Op dit moment zijn we volop bezig met de fundering. Na het aanbrengen van de heipalen, (zie vorige update) zijn alle palen ingemeten (qua positie), zijn de koppen gesneld (bovenkant van de betonnen palen geknipt zodat we wapening vrij komt) en zijn de palen doorgemeten (of ze ondergronds nog heel zijn).

Nu zijn we bezig om alle poeren en funderingsbalken te maken. Door de diverse hoogtes is het nog een beste puzzel om dit goed voor elkaar te krijgen. Omdat alle balken op verschillende hoogtes in elkaar grijpen is het belangrijk dit in de juiste werkvolgorde te doen. Momenteel werken de wapeningsvlechter, de grondwerker en de betontimmermannen goed samen om de voortgang er lekker in te houden.

Binnenkort hopen we de keldervloer van het Hoekblok te gaan storten en dan kunnen we langzaam verder omhoog.

September 2021

Inmiddels is het heiwerk in volle gang. Om het heiwerk veilig te kunnen laten verlopen wordt het naastgelegen kruispunt Maanweg-Regulusweg met verkeersregelaars begeleid. Zo kunnen we op de cruciale momenten de benodigde rijbanen vrij houden van verkeer. Dit loopt momenteel geheel naar wens en mede hierdoor zit de snelheid er goed in en verloopt het gehele project naar wens en op planning.

Over enkele weken, wanneer het heiwerk van deze fase gereed is, zullen we een begin kunnen maken met de funderingen en in het werk gestorte vloeren.

Augustus 2021

Het terrein is omheind met vriendelijke bouwhekken en ligt klaar om bewerkt te worden. Als er overeenstemming is bereikt met de gemeente hopen we binnen enkele weken de inritten/bouwplaats te kunnen afronden en aansluitende te starten met de funderingspalen.