Voorburg Damsigt

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

In Voorburg realiseert Pleijsier Bouw het appartementencomplex Damsigt en biedt plaats aan maar liefst 295 appartementen.

Oppervlakte

36.500 m²

Certificaten

Bouwperiode

2023-2026

Soort project

Aantal kamers

Projectomschrijving

Damsigt is een ontwikkeling van Borghese, ontworpen door OZ Architects en geconstrueerd door Aveco de Bondt. Het betreft een nieuwbouwproject bestaande uit 6 woonblokken die met elkaar verbonden worden door een op maaiveld gelegen parkeergarage. Op het dak van deze parkeergarages worden, tussen de woonblokken in, openbaar toegankelijke binnentuinen aangelegd. Blok 1 t/m 5 bestaan uit 5 bouwlagen en zijn qua vorm gelijk. Blok 6 is een losstaand, U-vormig gebouw, bestaande uit 3 bouwlagen. Damsigt beschikt over 295 huurappartementen van in totaal 28.900 m2 woonoppervlak en een parkeergarage van 7.500 m2. Het gebouw wordt volledig gasloos met een duurzaam WKO-systeem en de daken voorzien van zonnepanelen.

Project updates

Mei 2024

De sloper heeft zijn werk voltooid en het laatste resterende puin van het voormalige Total gebouw is afgevoerd, waarmee een schone lei is gecreëerd voor ons project.

Momenteel zijn alle funderingspalen voor blok 6 stevig verankerd in de grond, en de heier zet zijn werk voort vanaf blok 3, waarbij de fundering wordt versterkt met wapening om de solide basis te garanderen die essentieel is voor de stabiliteit van ons toekomstige gebouw.

Op de begane grond van blok 1 en 2 zijn met zorg de kalkzandsteen binnenwanden gelijmd, waarna de breedplaten van de 1e verdieping zijn gelegd.

Bij blok 1 is de vloer succesvol afgestort, waardoor de opbouw van de 1e verdieping kan beginnen, terwijl bij blok 2 momenteel de 1e verdiepingsvloer wordt voorbereid met de nodige installaties en wapening.

Maart 2024

Met de afronding van de sloop van het Total kantoor nadert een belangrijke fase van ons project zijn voltooiing. De laatste resten van de constructie zullen binnenkort verdwijnen, waardoor we ruimte vrijmaken voor verdere bouwwerkzaamheden.

Tegelijkertijd aan de andere kant van de bouwplaats wordt er volop gewerkt aan het aanbrengen van funderingspalen. De grondwerker bereidt het terrein voor, terwijl de betonbouwer zich bezighoust met het wapenen en storten van de fundering. Dit vormt de basis waarop de eerste kolommen van de begane grond kunnen worden gemonteerd. De weg naar boven ligt binnen handbereik!

Januari 2024

De sloop van het Total kantoor is in volle gang, met een aanzienlijk deel van het lage gedeelte al met de grond gelijk is gemaakt. De volgende fase is nu in zicht, waarbij de gevel verder wordt gedemonteerd en het restant zal worden gesloopt.
Op de bouwplaats zijn de voorbereidingen voor de fundering in volle gang. De funderingspalen worden geboord, terwijl de grondwerker bezig is met het ontgraven van de fundering. Tegelijkertijd heeft de betonbouwer de startblokken gelegd en bereidt zich voor op het wapenen van de fundering.

December 2023

De bouwplaats is nu veilig afgebakend met bouwhekken en ons Pleijsier blauwe ketenpark staat klaar. In november legden we het eerste deel van het heicunet aan, waarmee we in december beginnen met het boren van de funderingspalen.

Oktober 2023

Inmiddels is Firma Boverhoff begonnen met het strippen van het Total gebouw. In oktober zijn de gevelpuien verwijderd en in november zal er gestart worden met de sloop van de betongevel en betonconstructie.

Het vrijgekomen puin wordt slim hergebruikt voor de bouwwegen op het terrein. Zo houden we de duurzame cirkel rond!