Nova Den Haag

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Op het Maanplein Den Haag bouwt Pleijsier Bouw de woontoren Nova. Perfect passend in de omgeving, maar is ook uniek in gebruik van materiaal en kleur.

Oppervlakte

19.000 m²

Certificaten

Bouwperiode

2021-2024

Soort project

Aantal kamers

Projectomschrijving

Er worden 183 ruime appartementen gerealiseerd op eigen grond met 139 overdekte parkeerplaatsen. Nova wordt gebouwd met hoogwaardige materialen. Zo is de gevel opgebouwd uit prefab betonnen elementen, isolatie en een betonnen binnenblad. Daarbij is er gekozen voor geanodiseerde kozijnen en een aluminium basis. En uiteraard voldoet Nova met een EPC van 0,2 aan alle duurzaamheidsnormen.

Project updates

December 2021

De komende weken gaan we bezig met het verder inrichten van de bouwplaats. Het terrein wordt in gereedheid gebracht voor de boorstelling die vanaf begin 2022 zal gaan beginnen met het boren van de funderingspalen.

November 2021

We ronden gedurende november de laatste werkzaamheden af met betrekking tot de sloop van het pand. De grote sloopkranen en puinbreker zullen plaatsmaken voor een graafmachines. Het binnenterrein van Maanplein zullen we gaan richten als bouwterrein en de omgeving hierbij voorzien van afzettingen. We leggen bestaande leidingen in het terrein om, om deze alvast voor te bereiden op het toekomstige project. Aan het einde van de maand zal het bouwterrein voor een groot deel zijn ingericht.

Oktober 2021

Het pand is constructief boven de grond nu volledig gesloopt. De grote bult met puin geeft nog aan waar het pand heeft gestaan. Deze bult met puin zullen we gaan breken tot we puin over houden dat we kunnen weergebruiken voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen. Nadat we ruimte hebben gecreëerd door de afvoer van deze puin zullen we de fundering die nog in de grond zit gaan slopen. Tegen het einde van de maand gaan we starten met de aanleg van het bouwterrein voor de nieuwbouw.

September 2021

Het slopen van het bestaande pand TP12 is in volle gang. Deze maand zullen we de constructieve sloop van het pand gaan uitvoeren. Dit houdt in dat de binnenkant van het pand in middels is leeggehaald en dat we nu de buitenmuren en de betonnen binnenwanden gaan slopen. De verwachting is dat tegen het einde van de maand het gebouw geheel is gesloopt. Daarna zullen we starten met het breken van het puin dat van het pand afkomstig is.