Den Haag Nova

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Ontdek meer

Bekijk al onze projecten

Op het Maanplein Den Haag bouwt Pleijsier Bouw de woontoren Nova. Perfect passend in de omgeving, maar is ook uniek in gebruik van materiaal en kleur.

Oppervlakte

19.000 m²

Certificaten

Bouwperiode

2021-2024

Soort project

Aantal kamers

Projectomschrijving

Er worden 183 ruime appartementen gerealiseerd op eigen grond met 139 overdekte parkeerplaatsen. Nova wordt gebouwd met hoogwaardige materialen. Zo is de gevel opgebouwd uit prefab betonnen elementen, isolatie en een betonnen binnenblad. Daarbij is er gekozen voor geanodiseerde kozijnen en een aluminium basis. En uiteraard voldoet Nova met een EPC van 0,2 aan alle duurzaamheidsnormen.

Project updates

Oktober 2023

De keten zijn verplaatst voor het laatste stuk garage, waarmee de laatste ruwbouwfase in gaat richting oplevering. Het overgrote deel van de parkeergarage is al gereed en het dek staat momenteel onderwater, als laatste (waterdichtheids)test om ook hier te starten met de groen- en terreininrichting. De afbouw ligt op schema en de eerste woningen worden al opgenomen voor de vooropnames.

Augustus 2023

De kroon is gereed en daarmee is de bouwkraam weg en wordt de bouwlift verwijdert, waarna er met de laatste stukken kelderdek gestart kan wordend. Daarnaast is de nuts begonnen met de eerste werkzaamheden en begint de puzzel in en rondom het gebouw op zijn plek te vallen. Een drukke fase richting einde van het jaar waar er weer volop mijlpalen in het vooruitschiet staan.

Mei 2023

De laatste vloer is inmiddels gestort en daarmee is het constructieve casco van de toren gereed. Er wordt nu volop gewerkt richting het hoogste punt (afmaken van de kroon) en het ontwerp wordt steeds zichtbaarder.

De afbouw loopt al een tijdje, maar het pand gaat nu ook echt richting volledig wind en waterdichtheid, waarna de volledige afbouwtrein kan gaan lopen en in de volgende versnelling kan. Wij zijn dan ook erg trots met hoe het e.e.a. in de bouw uitpakt.

Maart 2023

Met nog ongeveer 20 meter te gaan is het hoogste punt in zicht. Op een hoogte van 55+ meter, en daarmee de 16de verdieping, worden momenteel de prefab wanden geplaatst.

Daarachteraan wordt een start gemaakt met de installaties, die grotendeels worden verwerkt in de vulvloeren. Deze vulvloeren worden daarna dichtgestort, waarmee een aanvang is gemaakt op de 12deverdieping.

Na het gereedkomen van de vulvloeren worden de binnenwanden geplaatst en afgewerkt. De wanden op de 9de verdieping zijn gereed en de afwerking daarvan is aangevangen op de 5de verdieping.

Daarnaast is de parkeerkelder voor de heft gereed en is de nuts bezig met het aanleggen van de stadverwarming.

Februari 2023

De bouw vordert in rap tempo en de inmiddels worden de wanden van de 13de verdieping geplaatst. Elke zeven dagen wordt een nieuwe verdieping gerealiseerd. Voor de parkeerkelder wordt de ingang aan de Maanpleinzijde afgerond. De ruwe afbouw is in volle gang, waar de werkzaamheden nu op de 7de verdieping zijn aangevangen. Daarnaast is ook een start gemaakt met het stucwerk en het tegelwerk van de badkamers op de eerste verdieping.

Oktober 2022

We maken mooie stappen in het project Nova Den Haag. Ondertussen zijn we volop bezig met de opbouw van het casco én een groot deel van de gevel. De montage van de elementen wordt verzorgd door Gejamont. Zij monteren zowel de casco elementen van Bestcon als de sandwichgevelelementen van Hibex. De eerste drie verdiepingen van het gebouw zijn inmiddels klaar en het bouwteam is alweer bij de vierde verdieping aangekomen. Aan de achterzijde van het gebouw wordt tegelijkertijd verder gewerkt aan de aangrenzende parkeergarage.

Mei 2022

De parkeergarage vordert gestaag. Funderingen, vloeren en betonwanden worden gestort.

Tevens is gestart met de fundaties van de woontoren Nova. We beginnen op het diepste punt: de liftput.

April 2022

De keldervloer van de parkeergarage wordt gestort op woensdag en donderdag 13 en 14 april. Alle 360 funderingspalen zijn gereed. De laatste paal is woensdag 6 april gemaakt.

Er wordt aangevangen met het betonwerk van de toren. In diverse betonfabrieken wordt het gebouw inmiddels in delen gemaakt.

 

Februari 2022

It’s time. We hebben met alle betrokkenen feestelijk stilgestaan bij de start van de bouw. Alle partners, van harte gefeliciteerd met deze bijzondere mijlpaal en voor de Pleijsier Bouwers: veel succes!

Januari 2022

Maandag 10 januari 2022 is de bouw officieel gestart met het aanbrengen van de eerste funderingspalen. De verwachting is dat deze werkzaamheden tot eind maart duren. Het grondwerk voor het aanbrengen van de funderingen start begin februari. Aansluitend gaan we de palen snellen (om op onderkant fundering uit te komen) en vervolgens starten we met het betonstorten van de funderingen.

December 2021

De komende weken gaan we bezig met het verder inrichten van de bouwplaats. Het terrein wordt in gereedheid gebracht voor de boorstelling die vanaf begin 2022 zal gaan beginnen met het boren van de funderingspalen.

November 2021

We ronden gedurende november de laatste werkzaamheden af met betrekking tot de sloop van het pand. De grote sloopkranen en puinbreker zullen plaatsmaken voor een graafmachines. Het binnenterrein van Maanplein zullen we gaan richten als bouwterrein en de omgeving hierbij voorzien van afzettingen. We leggen bestaande leidingen in het terrein om, om deze alvast voor te bereiden op het toekomstige project. Aan het einde van de maand zal het bouwterrein voor een groot deel zijn ingericht.

Oktober 2021

Het pand is constructief boven de grond nu volledig gesloopt. De grote bult met puin geeft nog aan waar het pand heeft gestaan. Deze bult met puin zullen we gaan breken tot we puin over houden dat we kunnen weergebruiken voor bijvoorbeeld de aanleg van wegen. Nadat we ruimte hebben gecreëerd door de afvoer van deze puin zullen we de fundering die nog in de grond zit gaan slopen. Tegen het einde van de maand gaan we starten met de aanleg van het bouwterrein voor de nieuwbouw.

September 2021

Het slopen van het bestaande pand TP12 is in volle gang. Deze maand zullen we de constructieve sloop van het pand gaan uitvoeren. Dit houdt in dat de binnenkant van het pand in middels is leeggehaald en dat we nu de buitenmuren en de betonnen binnenwanden gaan slopen. De verwachting is dat tegen het einde van de maand het gebouw geheel is gesloopt. Daarna zullen we starten met het breken van het puin dat van het pand afkomstig is.